Jānis Blūms pievienojas dzimtās pilsētas komandai BK "Saldus"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Zane Bitere/LETA

Savulaik ilggadējais Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pievienojies dzimtās pilsētas komandai BK "Saldus".

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas šīs sezonas regulārajā čempionātā BK "Saldus" patlaban ar 16 uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem otro vietu Rietumu zonā, kur līdere ir "Kandava"/"Anzāģe" (bilance 17-1).

Blūms pērn vasaras beigās paziņoja par profesionāla basketbolista karjeras beigām, savukārt rudenī viņš sāka darbu basketbola kluba "VEF Rīga" padomes priekšsēdētāja amatā.

20. aprīlī Blūms atzīmēs 40 gadu jubileju. 22 savas dzīves gadus viņš pavadījis profesionālajā basketbolā, 20 gadus pārstāvējis Latvijas izlasi, un 10 no tiem viņš bija valstsvienības kapteinis.

Latvijas izlasē Blūms piedalījās 170 spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 7,2 punktiem. Karjeras laikā viņš spēlēja Latvijas, Polijas, Lietuvas, Itālijas, Spānijas, Grieķijas, Kazahstānas un Krievijas klubos.

BK "Saldus" paziņojums: "Esam priecīgi paziņot, ka mūsu komandai pievienojas Jānis Blūms. Jānis ir bijušais Latvijas izlases kapteinis, kurš savu vairāk nekā 20 gadus ilgo profesionāla basketbolista karjeru noslēdza pagājušajā gadā, pārstāvot Itālijas augstākās līgas klubu "Reggio Emilia". Esam bezgala lepni, ka savas basketbolista karjeras pēdējās spēles Jānis vēlas aizvadīt tieši pie mums, BK "Saldus" sastāvā. Jau pavisam drīz Jānis Blūms ar BK "Saldus" kreklu nr. 45 dosies laukumā, lai palīdzētu komandai cīnīties par "Ramirent" Nacionālās līgas zeltu. Saldenieki, piepildīsim tribīnes pilnas ar vislabākajiem faniem Latvijā!"

Nākamā spēle BK "Saldus" komandai paredzēta 23. martā savā laukumā pret BK "Jelgava".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu