Video ⟩ Ukrainas volejbola izlases treneris Krastiņš: Par spēlētāju ģimenēm ir lieli jautājumi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Uģis Krastiņš
Uģis Krastiņš Foto: FIVB

Ukrainas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Uģis Krastiņš sarunā ar LTV "Sporta studiju" sacīja, ka valstsvienības spēlētāji atrodas drošībā, bet ir lieli jautājumi par viņu ģimenēm.

"Tie spēlētāji, kas bija manā klubā ["Barkom-Kažaņi"], ir Ļvivā, jo no lielajām pilsētām tā ir viena no mierīgākajām. Tur nekāda karadarbība pašreiz nenotiek. Kas attiecas uz izlases spēlētājiem, viņi ir izkaisīti pa visu Ukrainu, bet ir drošībā, ko nevarētu teikt par viņu ģimenēm," "Sporta Studijai" sacīja Krastiņš. "Vecāka gadagājuma cilvēki atsakās pamest savas mājas, nav gatavi doties bēgļu gaitās. Līdz ar to manu spēlētāju ģimenes ir palikušas gan Harkivā, Hersonā, Kijivā un Berdjanskā. Tas ir skarbāks stāsts."

No Ukrainas bēgļu gaitās devušies jau vairāk nekā trīs miljoni iedzīvotāju. 

Trīs no Ukrainas izlases spēlētājiem pārstāvēja Krievijas Superlīgas komandas, un visi ar saviem klubiem ir lauzuši līgumus. Viens no šiem volejbolistiem un viņa ģimene pašlaik atrodas Latvijā. 

"Visi spēlētāji ir drošībā, bet par viņu ģimenēm ir lieli jautājumi," teica Krastiņš. 

Ukrainā 2023. gadā bija paredzēts rīkot vienu no Eiropas čempionāta finālturnīra grupas turnīriem. Tas, visticamāk, tur nenotiks. 

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB), reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, atņēma Krievijai tiesības rīkot pasaules čempionātu, kas no 26. augusta līdz 11. septembrim bija paredzēts vairākās Krievijas pilsētās. 

Krastiņa vadītā Ukrainas izlase pasaules čempionātam nekvalificējās, taču bija uzreiz aiz atlases barjeras.

"Ukraina bija pirmā komanda aiz strīpas par dalību pasaules čempionātā. Ja tagad iespēja Krievijas izlasei tiek atņemta, tad teorētiski tā pienākas Ukrainai. Kā tas tiks risināts... to pašlaik neviens nezina," pauda Krastiņš. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu