Kazakevičs izvēlējies 24 futbolistus marta nometnei Maltā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs izvēlējies 24 futbolistus marta nometnei Maltā, kur paredzētas pārbaudes spēles ar Kuveitu (25. martā) un Azerbaidžānu (29. martā), vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmo izsaukumu uz valstsvienību izpelnījušies "Valmiera FC" aizsargi Daniels Balodis un Emīls Birka.

Šogad Latvijas izlasi gaida UEFA Nāciju līgas spēles jūnijā un oktobrī. Gatavojoties oficiālajām spēlēm, valstsvienība martā aizvadīs divas pārbaudes spēles Maltā. Ar Kuveitu līdz šim spēlēts tikai vienreiz, bet ar Azerbaidžānu spēki samēroti jau vairākkārt, pēdējoreiz tam notiekot 2018. gada vasarā Rīgā. Toreiz savus pirmos vārtus valstsvienības kreklā guva Roberts Uldriķis, kurš veselības problēmu dēļ šoreiz nebūs izlases rīcībā.

Tāpat savainojumi ir arī Dāvim Ikauniekam un Artūram Zjuzinam. 

"Šīs nometnes uzdevums ir maksimāli labi sagatavoties Nāciju līgas spēlēm jūnijā," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris. "Esam apmierīnāti ar izlases pārbaudes spēļu formātu, jo būs laiks starp mačiem lai sagatavotos."

Marta nometnē Latvijas izlasei paredzēts intensīvs treniņu darbs. Komanda pulcējas svētdien Rīgā, bet pirmdien, 21. martā, dosies uz Maltu, kur līdz spēlei ar Kuveitu paredzēts aizvadīt sešus treniņus. Izlases rīcībā atgriezies vārtsargs Pāvels Šteinbors, pussargi Kristers Tobers un Jānis Ikaunieks, kuri traumu dēļ nevarēja palīdzēt valstsvienībai novembra mačos.

Komandai šoreiz jāiztiek bez aizsarga Raivja Andra Jurkovska. Šoreiz ar izlasi nebūs trenera asistenta Jurģa Pučinska, kurš šajā pašā laikā kā galvenais treneris vadīs Latvijas U-17 izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā.

"Ģenerālais plāns ir, ka liela rotācija mačos nav plānota," par gaidāmajām spēlēm saka Kazakevičs. "Rotācija nav pašmērķis, bet kaut kādas izmaiņas būs."

Pašlaik 23 gadus vecais Daniels Balodis līdz šim spēlējis Latvijas U-21 izlasē (13 mači, 2 vārti), kur ir pildījis arī kapteiņa pienākumus. Tāpat viņš ir spēlējis arī Latvijas U-19 (16 spēles, 0 vārtu) un U-17 izlasēs (7/0). Nu jau trešo sezonu pēc kārtas viņš pārstāv "Valmiera FC", kuras rindās aizvadījis 35 spēles Latvijas virslīgā.

Savukārt 21 gadu vecais Emīls Birka ir arī Latvijas U-21 izlases spēlētājs. Šajā kvalifikācijas ciklā viņš no zvana līdz zvanam piedalījies visos sešos U-21 izlases mačos, bet pavisam kopā viņa rēķinā 16 spēles U-21 izlasē, 11 mači U-19 izlasē un divas spēles U-17 izlases rindās.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas futbola izlases kandidāti spēlēm martā:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors, Roberts Ozols un Rihards Matrevics.

Aizsargi: Antonijs Černomordijs, Mārcis Ošs, Kaspars Dubra, Igors Tarasovs, Roberts Savaļnieks, Emīls Birka, Vladislavs Sorokins un Daniels Balodis.

Pussargi: Eduards Emsis, Andrejs Cigaņiks, Krišs Kārkliņš, Alvis Jaunzems, Vladimirs Kamešs, Renārs Varslavāns, Mārtiņš Ķigurs, Aleksejs Saveļjevs, Kristers Tobers, Daniels Ontužāns un Jānis Ikaunieks.

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis un Raimonds Krollis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu