Dolgopolovs: Krievijas tenisisti ir jādiskvalificē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Dolgopolovs
Aleksandrs Dolgopolovs Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas bijušais tenisists Aleksandrs Dolgopolovs uzskata, ka tenisa organizācijas ir pārāk pasīvas. Viņaprāt, Krievijas tenisistiem ir jāliedz piedalīties starptautiskos turnīros.

Jau trešo nedēļu Krievijas noziedzīgais režīms īsteno karadarbību Ukrainā. Atšķirībā no daudzām citām organizācijām, Sieviešu tenisa asociācija (WTA) un Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) nav liegušas agresorvalsts sportistiem piedalīties sacensībās.

33 gadus vecais Dolgopolovs pērn maijā noslēdza tenisista karjeru, kuras laikā viņš ATP vienspēļu pasaules rangā sasniedza 13. vietu. Bijušais tenisists atgriezies Kijivā, izgājis militārās apmācības, lai prastu lietot šaujamieroci.

Dolgopolovs intervijā britu raidsabiedrībai BBC paudis pārliecību, ka Krievijas tenisisti ir jādiskvalificē no turnīriem, jo liegums spēlēt zem savas valsts karoga kā neitrāliem atlētiem neko nemaina.

"Atļaut spēlēt, jo viņi pateica dažus vārdus, ka neatbalsta karu - nedomāju, ka ar to pietiek," uzskata Ukrainas bijušais tenisists.

Krievijas tenisisti Daniils Medvedevs un Andrejs Rubļevs, kuri šonedēļ ATP rangā ieņem attiecīgi pirmo un septīto vietu, publiski pauduši, ka vēlas mieru un lūdz pārtraukt karadarbību.

"Es šos puišus personīgi pazīstu. Viņi ir jauki, man nav nekas pret viņiem. Tomēr uzskatu, ka Krievijai jābūt diskvalificētai jebkurā sporta veidā, jebkurā kultūras jomā," norādīja Dolgopolovs.

"Domāju, ka katrs krievs ir atbildīgs par savu valdību un prezidentu," uzskata Ukrainas bijušais tenisists.

"Būt neitrāliem un atņemt karogu neko nemaina. Pat ar ekonomiskas sagraušanu nepietiek, lai viņš [Krievijas prezidents Vladimirs Putins] apstātos," turpināja Dolgopolovs.

"Tenisa saime ir pārāk pasīva. Nepietiek ar iestāšanos pret karu. Mēs šādas runas dzirdam visur, piemēram, "Miss Pasaule" un "Oskars" ceremonijās," sacīja Dolgopolovs un vēl piebilda, ka šie ļaudis neapzinās, kā tas ir  kara laikā sastapt bērnus un sievietes. 

Lai sagatavotu sevi karam, Dolgopolovs vairākas dienas pavadījis militārās apmācībās ar bijušajiem karavīriem.

"Šāda vietā tev gribas saprast, kā šaujamierocis strādā. Tas nenozīmē, ka man to vajadzēs izmantot. Es nezinu, vai vajadzēs. Taču es varēšu sevi aizstāvēt. Ja iekļūšu kaujā, es šaušu un trāpīšu mērķi," teica sportists.

Dolgopolova draudzene ar bērnu nesekmīgi centās atstāt valsti pirms kādām 10 dienām.

"Mašīnu sašāva. Pašiem viss ir kārtībā, bet priekšā trīs mašīnas tika iznīcinātas."

Ukrainas bijušais tenisists atgādina, ka Krievijas armija šauj uz civiliedzīvotājiem, nogalinot nepasargātas sievietes un nevainīgus bērnus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu