Sporta arbitrāžas tiesa patur spēkā Krievijas futbola izlases diskvalifikāciju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas izlases futbolisti
Krievijas izlases futbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi Krievijas lūgumu atlikt futbola izlases diskvalifikāciju līdz apelācija būs pilnībā izskatīta.

Krievijas noziedzīgās karadarbības Ukrainā dēļ Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) diskvalificēja agresorvalsts futbola izlasi, liedzot tai piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Krievija lūdza atlikt diskvalifikāciju līdz apelācija būs pilnībā izskatīta, tomēr CAS nolēmusi paturēt spēkā sankcijas līdz tiesai, kam vēl nav nozīmēts konkrēts norises datums.

23. martā Krievijas futbola izlasei bija paredzēta cīņa pret Polijas valstsvienību, kas paziņoja, ka ir gatava boikotēt spēli, ja agresorvalsts komanda netiks diskvalificēta.

Polijas izlase 23. martā aizvadīs draudzības spēli ar Skotiju, bet 29. martā ar Zviedrijas un Čehijas pāra uzvarētājiem spēkosies par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

"Apstrīdētais lēmums paliek spēkā, un visas Krievijas komandas joprojām ir atstādinātas no dalības FIFA sacensībās," teikts CAS paziņojumā.

"CAS arbitrāžas process turpinās. Nevienas sēdes datums vēl nav noteikts," vēsta tiesa.

CAS arī apstiprināja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) aizliegumu Krievijas komandām un klubiem piedalīties šīs organizācijas rīkotajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu