Laikraksts: Pasaules čempionāts nevar notikt Putina oligarhu arēnā

Papildināts
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Repro

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pieņēmusi lēmumu par 2022. gada pasaules čempionāta (PČ) spēļu pārcelšanu no "Hartwall" arēnas uz citu, vēsta organizācija.

(Papildināts viss teksts.)

Pagājušajā nedēļā Somijas laikraksts "Ilta-Sanomat" vēstīja, ka pasaules čempionāta spēles no "Hartwall" arēnas tiks pārceltas uz "Ice Hall" Helsinkos. IIHF tagad šo lēmumu apstiprinājusi.

Helsinku "Hartwall" arēna pieder Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautajiem Genādijam Timčenko un Romānam Rotenbergam, kuri ir pietuvinātas personas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. 

Līdz ar to "Hartwall" arēnā pasaules čempionāta mači nevar notikt. "Hartwall" arēna aizstāta ar "Ice Hall", kas spēj uzņemt 8200 līdzjutēju. Šī arēna pilnībā atbilst IIHF noteiktajiem standartiem. 

Pasaules čempionāta spēles, tostarp galvenie mači, tiks aizvadīti arī jaunuzceltajā Tamperes "Nokia Arena", kur savas grupas spēles aizvadīs arī Latvijas valstsvienība. Šīs halles ietilpība ir 13 500 skatītāju. 

Pasaules čempionāts risināsies no 13. līdz 29. maijam. Turnīrā nepiedalīsies diskvalificētās Krievijas un Baltkrievijas izlases, kuru vietas ieņēmušas Francija un Austrija. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu