Video Girgensons gūst vārtus un tiek atzīts par trešo zvaigzni mačā pret Bļugera komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons (centrā)
Zemgus Girgensons (centrā) Foto: Reuters/ScanPix

Zemgus Girgensons trešdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot Bulfalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:0. 1:2, 1:1, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Teodora Bļugera pārstāvēto komandu Pitsburgas "Penguins".

Bufalo izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, gūstot piekto panākumu pēdējo sešu maču nogrieznī.

Girgensons vārtus guva otrā perioda beigās, izvirzot "Sabres" vadībā ar rezultātu 2:1.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 15 minūtes, divreiz meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju kļuva amerikānis Teidžs Tompsons, kurš pamatlaikā guva divus vārtus un mača beigās realizēja uzvaru nesošo "bullīti".

"Sabres" aizsargu amerikāni Matiasu Semjuelsonu atzina par otro zvaigzni. Viņš atdeva rezultatīvu piespēli, sakrāja lietderības koeficientu +3 un bloķēja trīs metienus.

Savukārt par spēles trešo zvaigzni nosauca Girgensonu, kurš šosezon 38 mačos guvis astoņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -5.

"Penguins" rindās vārtus guva krievs Jevgeņijs Malkins, kā arī kanādieši Sidnijs Krosbijs un Kriss Letangs.

Bļugers nospēlēja 10 minūtes, trīs no tām skaitliskajā mazākumā, uzvarēja četrus no sešiem iemetieniem, taču ar rezultativitāti neizcēlās un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas hokejists šosezon 48 mačos guvis astoņus vārtus un veicis 10 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +7.

"Penguins" ar 88 punktiem 65 spēlēs ieņem otro vietu Metropolitēna divīzijā, no līderes Karolīnas "Hurricanes" atpaliekot par diviem punktiem.

"Sabres" ar 54 punktiem 64 mačos ierindojas sestajā pozīcijā Atlantijas divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu