Papildspēki no NHL: Latvijas izlasei PČ varētu palīdzēt Merzļikins un Balcers

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasei šajā pavasarī pasaules čempionātā Somijā varētu palīdzēt divi Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji - vārtsargs Elvis Merzļikins un Rūdolfs Balcers, sarunā ar TVNET apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam risināsies Somijā.

Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā Tamperē, samērojot spēkus ar mājinieci Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju Lielbritāniju un Austriju.

Savukārt A apakšgrupā Helsinkos sacentīsies Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

Jau vēstīts, ka Krievijai un Baltkrievijai karadarbības Ukrainā dēļ piespriesta diskvalifikācija. Šīs valstsvienības aizstās Francija un Austrija.

"Reālākie papildspēki no NHL ir Merzļikins un Balcers,"

sacīja Pļāvējs, piebilstot, ka šie spēlētāji ir apstiprinājuši, ka viņi ir apņēmušies šopavasar pievienoties izlasei.

Latvijas valstsvienībai pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram ir gaidāms ģimenes pieaugums.

"Ņemot vērā, ka ģimenē ir gaidāms pieaugums, diez vai Girgensons šogad pievienosies izlasei," norādīja LHF ģenerālsekretārs.

Savukārt uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda patlaban NHL kopvērtējumā ar 88 punktiem ir ceturtajā vietā, atpaliekot vienīgi no Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers" (abām pa 90 punktiem) un Kolorādo "Avalanche" (95 punkti).

Līdz ar to gaidāms, ka Bļugers būs aizņemts kluba rindās Stenlija kausa izcīņā, bet Merzļikinam, Balceram un Girgensonam ies secen NHL "play-off" turnīrs.

NHL regulārais čempionāts, katrai komandai aizvadot 82 spēles, noslēgsies 30. aprīlī pēc Latvijas laika. Merzļikina un Balcera komandām ir mazas izredzes kvalificēties "play-off" turnīram.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar 67 punktiem 64 spēlēs ieņem piekto vietu Metropolitēna divīzijā, no ceturtajā pozīcijā esošās Vašingtonas "Capitals" atpaliekot par 13 punktiem.

Kopumā Austrumu konferencē "Blue Jackets" šobrīd atrodas devītajā pozīcija, bet "Capitals" komanda, kas aizvadījusi par vienu maču vairāk, ierindojas astotajā vietā. 

Tikmēr Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar 64 punktiem 63 mačos ieņem pirmspēdējo jeb septīto vietu Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē kopumā komanda atrodas 13. pozīcijā starp 16 vienībām.

Savukārt Girgensona komanda Bufalo "Sabres" ar 54 punktiem 64 spēlēs ieņem 26. vietu līgas kopvērtējumā starp 32 klubiem.

Balcers piedalījies divos pasaules čempionātos - 2018. un 2019. gadā. Viņš kopumā 15 mačos sakrājis 15 rezultativitātes punktus (5+10) pasaules meistarsacīkstēs. Pērn uzbrucējs spēlēja olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, trīs spēlēs atzīmējoties ar 3+3.

Merzļikinam ir četru pasaules čempionātu pieredze - 2016., 2017., 2018. un 2019. gadā. 22 mačos viņš vidēji ielaidis 2,2 vārtus, atvairījis 92,7% pretinieku metienu, izcīnījis deviņas uzvaras un aizvadījis trīs "sausos" mačus.

Balcers un Merzļikins pērn nespēlēja pasaules čempionātā, kas notika Rīgā. Balcers vēlējās atgūties no pleca traumas un pagarināt līgumu ar "Sharks". Arī Merzļikinam bija pleca savainojums, un ģimenē tika gaidīts pieaugums.

Girgensons piedalījies četros pasaules čempionātos, pēdējais no tiem bija 2017. gadā. Pērn uzbrucējam pavasarī bija rehabilitācija pēc traumas, bet augustā viņš palīdzēja valstsvienībai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā (3 spēlēs 0+1).

Bļugers spēlējis trīs pasaules čempionātos, pēdējo reizi 2019. gadā. Pērn pavasarī viņš ar "Penguins" piedalījās Stenlija kausa izcīņā, bet augustā bija Latvijas izlases ierindā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā (3 mačos 2+2).

 

Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā šosezon laukumā devušies pieci Latvijas hokejisti - uzbrucējs Haralds Egle un Eduards Tralmaks, vārtsargi Artūrs Šilovs un Mareks Mitens, kā arī aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš šosezon piedzīvoja arī debiju NHL.

Visiem pieciem latviešiem komandas patlaban atrodas Top 3 pozīcijās savās divīzijās AHL kopvērtējumā.

"Ar visiem spēlētājiem ir bijušas sarunas. Neviens nav atteicis. Kad katram beigsies sezona, to neviens nezina. Skatīsimies, kā šī situācija attīstīsies un turpināsim komunicēt ar spēlētājiem," pastāstīja Pļāvējs.

AHL regulārais čempionāts noslēgsies 1. maijā pēc Latvijas laika.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu