Video ⟩ Sieviešu hokejs? Nē, vienkārši hokejs! Par dāmām šajā sporta veidā stereotipu joprojām daudz

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs.
Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma devītajā sērijā viesojās Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs.

Golubovičs dāmu hokeja izlasi trenē kopš 2017. gada, kad šajā amatā nomainīja Lolitu Andriševsku.

Hokeja treneris savas gaitas sāka agri, jo jau uzreiz pēc pilngadības sasniegšanas saprata, ka par profesionālu spēlētāju nekļūs. Viņš 18 gadu vecumā sāka trenēt komandu, kuras sastāvā bija arī viņa brāļi.

Golubovičs uzskata, ka nevar un nevajag dalīt hokeju vīriešu un sieviešu segmentā. Viņaprāt, hokejs ir viens un to var spēlēt visi. 

Arī Latvijā ir gadījumi, kad treneris labākās meitenes iesaista puišu komandā, jo viņam gluži vienkārši ir meistarīgākas un labākas par pretējā dzimuma pārstāvjiem.

Dzimumu atšķirība šajos gadījumos neesot šķērslis, uzskata Golubovičs. Ja komandas treneris ir pietiekami prasmīgs un apķērīgs, visu var sakārtot tā, lai dāma puišu komandā nejustos neērti. Nepieciešams tikai nodrošināt atsevišķu ģērbtuvi, kur uzvilkt hokeja apakšveļu, kā arī pēc spēles netraucēti nomazgāties. Pārējais viss paliek nemainīgs.

Latvijas izlases galvenais treneris arī izcēla, ka sievietes hokeja laukumā skrupulozāk izpilda trenera norādes, pie tām stingri turoties. Vīri, savukārt, esot vairāk spējīgi improvizēt ar ripu.

Vēl sarunā ar Miku Goluboviču Jēkabs un Mārtiņš arī pārrunā izlases aktualitātes, iespēju dāmām spēlēt hokeju un studēt ASV, kā arī Latvijas sieviešu čempionāta nelielo konkurenci.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 9. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 9. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu