Vladimirs Kļičko izteicies par Usika prombraukšanu no Ukrainas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Kļičko
Vladimirs Kļičko Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko izteicies par sava tautieša Oleksandra Usika došanos prom no Ukrainas, lai gatavotos revanša cīņai pret britu Entoniju Džošua.

Usiks pērn septembrī uzveica Džošua, izcīnot supersmagsvaru divīzijas jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Džošua bija iespēja pieprasīt revanšu, un viņš šo opciju izmantoja. Cīņas promouteris Edijs Hērns izteicies, ka Usika un Džošua duelis gaidāms jūnijā.

Usiks bija pievienojies Ukrainas aizstāvjiem, lai cīnītos pret agresorvalsti Krieviju, kas veic nežēlīgu militāru uzbrukumu. Bokseris no Ukrainas sporta ministrijas saņēma atļauju atstāt valsti kara laikā, tiesa, vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem tas ir aizliegts.

"Šeit ir savi plusi un mīnusi, un Oleksandram tas pavisam noteikti nebija viegls lēmums. Taču pats fakts, ka tiks atskaņota mūsu valsts himna un pacelts mūsu valsts karogs, drīzāk vērtējami pozitīvi nekā negatīvi," izdevums "The Telegraph" citē Vladimira Kļičko teikto. 

"Viņš devās ārpus valsts robežām, lai sagatavotos cīņai," ziņu aģentūrai AFP atklāja Usika menedžeris Jaroslavs Lordkipanidze, taču nesniedza sīkākas detaļas, kur bokseris gatavosies cīņai.

35 gadus vecais Usiks karjerā ir nepārspēts - 19 uzvaras (13 nokauti).

Savukārt 32 gadus vecais Džošua izcīnījis 24 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus - pret Usiku un Meksikas bokseri Endiju Ruisu junioru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu