NBA zvaigzne Bīls liek noprast, ka viņš ir gatavs pamest Porziņģa pārstāvēto "Wizards"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bredlijs Bīls
Bredlijs Bīls Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Bredlijs Bīls izteicies, ka viņam gribas arī uzvarēt, nevis tikai saņemt lielu atalgojumu.

Vašingtonas "Wizards" komandas zvaigzne starpsezonā var pagarināt līgumu ar klubu uz piecām sezonām par atalgojumu aptuveni 246 miljoni ASV dolāru.

Bīlam ir līgums vēl uz nākamo sezonu, taču starpsezonā viņš var izmantot "spēlētāja opciju", lai dotos prom un pievienotos kādam citam NBA klubam.

Ziemeļamerikas mediji lēš, ka citas komandas varēs Bīlam piedāvāt par aptuveni 50 miljoniem ASV dolāru mazāku summu nekā "Wizards".

Kā ticams scenārijs tiek minēts Bīla un "Wizards" vienošanās par līguma pagarināšanu, taču tam uzreiz seko maiņa uz citu komandu.

Medijos izskanējušas ziņas, ka Bīls gribētu pievienoties Filadelfijas "76ers" vai Maiami "Heat".

"Varu pieņemt jebkuru lēmumu, kādu vēlos. Nauda ir lieliska. Tomēr, kad pelni šo naudu, tu vēlies arī uzvarēt spēlēs. Tu gribi, lai būtu iespēja par kaut ko cīnīties," podkāstā "The Volume" sacīja Bīls.

"Gribu spēlēt nozīmīgos mačos. Gribu spēlēt jūnija beigās. Es vēlos to," uzsvēra Bīls, norādot uz vēlmi spēlēt NBA izslēgšanas maču turnīrā un sasniegt finālu.

2012. gada NBA jauno spēlētāju draftā "Wizards" ar 3. numuru izvēlējās Bīlu, kurš jau vairākas sezonas ir Vašingtonas komandas līderis. 28 gadus vecais aizsargs šo sezonu traumas dēļ noslēdzis priekšlaicīgi. Pirms viņam veica kreisās plaukstas operāciju, 40 mačos uzbrūkošais aizsargs vidēji guva 23,2 punktus.

Vašingtonas klubs panākumus guva septiņdesmitajos gados, kad komandas nosaukums vēl bija "Bullets". NBA finālu izdevās sasniegt 1971., 1975., 1978. un 1979. gadā. Uzvarēt izdevās trešajā no četriem fināliem, par MVP jeb vērtīgāko spēlētāju kļūstot Vesam Anseldam, kura dēls Vess Anselds juniors šobrīd ir "Wizards" galvenais treneris.

"Wizards" februārī maiņas darījumā ieguva Porziņģi, kuram labas veselības gadījumā ir NBA zvaigznes potenciāls. Latvijas basketbolista piesaistīšana ir Vašingtonas kluba centieni Bīlam pierādīt, ka viņam ASV galvaspilsētā līdzās būs vēl kāda līgas zvaigzne.

Bīls paudis pārliecību, ka nav izspējams izcīnīt NBA čempionu titulu, ja komandā ir tikai viens zvaigznes līmeņa spēlētājs. Viņš paudis uzslavas Porziņģim, kā arī norādījis "Wizards" komandas trūkumus.

"Wizards" ar 32 uzvarām un 42 zaudējumiem patlaban ieņem 12. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Izredzes kvalificēties "play-in" turnīram, pakāpjoties uz 10. vietu, ir niecīgas. Vašingtona atpaliek par piecu uzvaru tiesu no Atlantas "Hawks", taču līdz regulārā čempionāta beigām "burvjiem" atlikuši vairs tikai astoņi mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu