Kazakevičs: Uzdevums vienmēr ir uzvarēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlasei uzdevums vienmēr ir uzvarēt, neskatoties uz to, vai mačs ir oficiāls vai tā ir pārbaudes spēle, pirms otrdien gaidāmās tikšanās teica valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas izlase piektdien savā pirmajā pārbaudes spēlē Maltā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Kuveitu, bet otrdien būs mačs ar Azerbaidžānu.

"Mūsu uzdevums ir piestrādāt pie tiem spēles elementiem, kas būs būtiski Nāciju līgas spēlēs jūnijā. Esam analizējuši iepriekšējo spēli un izcēluši tās lietas, kuras gribētu realizēt nākamajā mačā. Ar treneriem apmeklējām Azerbaidžānas iepriekšējo pārbaudes spēli un varējām izdarīt secinājumus par pretinieku. Neskatoties uz to, vai tā ir oficiālā vai pārbaudes spēle, uzdevums vienmēr ir uzvarēt," pirmdien pirmsspēles preses konferencē stāstīja Kazakevičs.

Traumas dēļ maču ar Kuveitu nenoslēdza pussargs Eduards Emsis, kurš nevarēs piedalīties rītdienas spēlē. Tāpat vēl esot daži spēlētāji, kuriem ir veselības problēmas.

"Domājam, ka lielākā daļa no viņiem būs gatavi spēlei, bet, iespējams, vēl kāds no spēlētājiem varētu iztrūkt. Vairākiem futbolistiem vēl šodien tiks veiktas padziļinātas medicīniskās pārbaudes. Ir problēmas ar traumētajiem, tajā skaitā potenciālajiem pamatsastāva spēlētājiem, taču koncentrējos uz gatavošanos spēlei un mums ir pietiekoši kaujas spējīgs sastāvs. Vairāki spēlētāji pierādījuši, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavi iziet pamatsastāvā, parādīt kvalitatīvu sniegumu un nospēlēt komandas interesēs," skaidroja treneris.

Izlases treneru kolektīvs pēc iepriekšējās pārbaudes spēles analizējis tās nianses, kuras vēl vajadzētu uzlabot rītdienas mačā.

"Komanda diezgan labi strādāja presinga un pretpresinga fāzē - taču arī tās ir lietas, kas vēl mazliet jāuzlabo un jāizmanto rītdienas spēlē. Vēl nepieciešams nopietns darbs pie pozicionālā uzbrukuma organizācijas un maksimāla labvēlīgāku vārtu gūšanas momentu izveidošanas. Iespējams, rītdienas spēlē būs situācijas, kur vajadzēs vairāk izmantot pretuzbrukumu pārslēgšanās fāzi, kas jāpielieto ne tikai pret augstāka līmeņa komandām, bet tādām, pret kurām spēlē ir mainīga bumbas kontrole. Protams, standartsituācijas - aizsardzībā un īpaši uzbrukumā. Tur vēl neesam tuvu tam maksimumam, ko varam izpildīt," stāstīja Kazakevičs.

Pirmos izsaukumus uz Latvijas pieaugušo izlasi izpelnījušies aizsargi Daniels Balodis, Emīls Birka un Iļja Korotkovs, taču piektdien neviens no viņiem vēl nepiedzīvoja debiju izlasi. Kazakevičs atzina, ka pamatsastāvā būs izmaiņas, bet par kāda debitanta laišanu laukumā vēl atbildi nedeva.

"Izmantosim šobrīd pieejamo labāko pamatsastāvu un noteikti tajā būs izmaiņas, salīdzinot ar pirmo spēli. Debitanti nometnē izskatījušies labi un noteikti nenožēloju neviena no viņiem izsaukšanu," teica treneris.

Tikmēr izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis uzsvēra, ka komanda labā noskaņojumā gatavojas mačam un ir motivēta parādīt, ka var uzvarēt.

"Skatījāmies video ar Azerbaidžānas izlasi, kas ir ļoti tehniska komanda un labi spēlē ar bumbu. Būs ļoti grūti spēlēt pret šādu pretinieku," pauda uzbrucējs.

Šie pārbaudes mači Latvijai ir kā viens no sagatavošanās posmiem dalībai UEFA Nāciju līgas nākamajā sezonā, kas sāksies jūnijā. Nāciju līgā Latvija spēlēs D līgas pirmajā grupā, kur pretī būs Lihtenšteina, Andora un Kazahstānas - Moldovas pāra zaudētāja.

Latvijas vīriešu futbola izlases sastāvs treniņnometnē Maltā:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors ("Jagiellonia: , Polija), Roberts Ozols ("Riga"), Rihards Matrevics ("Valmiera");

Aizsargi: Antonijs Černomordijs ("Riga"), Vladislavs Sorokins, Vladislavs Fjodorovs, Kaspars Dubra (visi RFS), Igors Tarasovs ("Ethnikos", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Emīls Birka, Daniels Balodis (abi "Valmiera"), Iļja Korotkovs ("Auda");

Pussargi: Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Vladimirs Kamešs ("Riga"), Renārs Varslavāns (RFS), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Jānis Ikaunieks ("KuPs", Somija);

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis ("Rakow", Polija), Raimonds Krollis ("Valmiera").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu