Kazakevičs sniegumu uzvarā pār Azerbaidžānu vērtē kā viduvēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola valstsvienības sniegums pārbaudes spēlē pret Azerbaidžānu izdevās viduvējs, otrdien pēc panākuma pār Azerbaidžānu teica izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvija otrajā pārbaudes spēlē izcīnīja panākumu pār Azerbaidžānu ar 1:0 (0:0), vienīgos vārtus spēles 86.minūtē guva Vladislavs Gutkovskis.

"Tipiska pārbaudes spēle, kurā gribējām realizēt savus uzdevumus gan pozicionāla uzbrukuma veidošanas stadijā, gan arī aizsardzībā vidējā blokā un pārejās, presinga pielietošanā. Kopumā spēle izdevās viduvēja. Bija pietiekami daudz tehniskā brāķa, jautājumu par konkrētiem lēmumiem uz laukuma, kas nedeva arī pilnvērtīgu ainu tam, ko mēs trenējām un gribējām izdarīt," aizvadīto spēli raksturoja Kazakevičs.

Latvijas valstsvienības treneris arī uzteica pretiniekus, kuri, neskatoties uz spēlēšanu mazākuma, spēja parādīt atzīstamu sniegumu.

"Jāatzīmē, ka Azerbaidžānas izlase ir pietiekoši laba līmeņa izlase ar labiem izpildītājiem, ko varēja redzēt, jo mums nenācās viegli pirmā puslaika pirmajā daļā. Esam priecīgi, ka izdevās ne ar to visizteiksmīgāko sniegumu šodienas spēlē uzvarēt. Kopumā arī esmu apmierināts ar treniņnometni, jo izdevās pastrādāt pie tiem momentiem, kas mums būs nepieciešami jūnijā," piebilda galvenais treneris.

Latvijas futbolisti pirmā puslaika noslēdzošās 15 minūtes spēlēja vairākumā, taču to neizdevās izmantot, jo treniņos šādas situācijas netiek bieži atstrādātas.

"Treniņos neatstrādājām situācijas, kurās esam vairākumā, tāpēc tie bija spēlētāju lēmumi. Skaidrs, ka koriģējām, bet ne viss izdevās. Neizmantojām lieko spēlētāju pirmajā puslaikā, atsevišķiem spēlētājiem nesanāca pieņemt pareizos lēmumus," teica Kazakevičs.

Pirmos izsaukumus uz Latvijas pieaugušo izlasi bija izpelnījušies aizsargi Daniels Balodis, Emīls Birka un Iļja Korotkovs, kuri tomēr uz laukuma nedevās, taču galvenais treneris uzsvēra, ka jaunajiem spēlētājiem treniņnometne nākusi par labu.

"Šodienas situācijā spēle varēja sagriezties tā, ka šie puiši būtu tikuši laukumā. No U-21 izlases tiek paņemti spēlētāji, kuriem ir reālas izredzes tikt spēlēt. Šodien viņi nedebitēja, bet, pazaudējot 11 pamatsastāva spēlētājus, mūsu izvēle nebija lielas. Uzskatu, ka viņiem tā bija laba pieredze un viņi aizvadīja labu treniņnometni," pauda Kazakevičs.

Izlasei šajā treniņnometnē un pārbaudes spēlēs nevarēja palīdzēt 11 futbolisti, taču rezerves spēlētāji, kuri, iespējams, citā situācijā netiktu iekļauti valstsvienībā, sevi ir parādījuši atzīstami.

"Domāju, ka kopumā tas ir pluss komandai, jo 11 cilvēku iztrūkums ir diezgan nopietna problēma, ko risināt, bet domāju, ka izdevās abās spēlēs izveidot konkurētspējīgu pamatsastāvu. Nespēlējām ar pretiniekiem, par kuriem esam trīs galvastiesas pārāki. Pamatsastāva spēlētāju traumas ir mīnuss šīs nometnes sakarā. Palieku apmierināts arī ar tiem puišiem, kuri nedabūja spēles minūtes," skaidroja treneris.

Pirmajā pārbaudes spēlē Latvija ar rezultātu 1:1 spēlēja neizšķirti pret Kuveitu.

Šie pārbaudes mači Latvijai ir kā viens no sagatavošanās posmiem dalībai UEFA Nāciju līgas nākamajā sezonā, kas sāksies jūnijā. Nāciju līgā Latvija spēlēs D līgas pirmajā grupā, kur pretī būs Lihtenšteina, Andora un Kazahstānas - Moldovas pāra zaudētāja.

Latvijas vīriešu futbola izlases sastāvs treniņnometnē Maltā:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors ("Jagiellonia: , Polija), Roberts Ozols ("Riga"), Rihards Matrevics ("Valmiera");

Aizsargi: Antonijs Černomordijs ("Riga"), Vladislavs Sorokins, Vladislavs Fjodorovs, Kaspars Dubra (visi RFS), Igors Tarasovs ("Ethnikos", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Emīls Birka, Daniels Balodis (abi "Valmiera"), Iļja Korotkovs ("Auda");

Pussargi: Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Vladimirs Kamešs ("Riga"), Renārs Varslavāns (RFS), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Jānis Ikaunieks ("KuPs", Somija);

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis ("Rakow", Polija), Raimonds Krollis ("Valmiera").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu