Žerdevs par pavadīto laiku Rīgas "Dinamo": Tas bija liels idiotisms

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ukrainā dzimušais Krievijas hokejists Nikolajs Žerdevs, kurš 2017./18. gada sezonā spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, raidījumā "Hokeja virtuve" pastāstījis par savām problēmām ar alkoholu.

Patlaban 37 gadus vecais Žerdevs savulaik tika uzskatīts par talantīgu hokejistu, kuru 2003. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā pirmajā kārtā ar 4. numuru izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets'.

Sešu sezonu laikā NHL regulārajā čempionātā Žerdevs aizvadīja 421 spēli un sakrāja 261 rezultativitātes punktu (115 vārti + 146 piespēles). Viņš pārstāvēja "Blue Jackets", Ņujorkas "Rangers" un Filadelfijas "Flyers".

Žerdevs atgriezās Krievijā un karjeru turpināja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), iemantojot sliktu slavu alkohola atkarības dēļ. Rīgas "Dinamo" sastāvā viņš nospēlēja 18 mačus, guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

"Aizdevos uz Rīgu un parakstīju līgumu. Sezona principā gāja normāli, taču sāku izdegt," pastāstīja Žerdevs.

"Man jautā, kas notika. Daudz esmu par to domājis, taču nespēju saprast. Varbūt bija depresija, nejutos komfortabli," spriež hokejists.

"Man teica, ka lauzīs kontraktu, jo es dzeru. Aizgāju pie trenera [Ģirta Ankipāna] atvainoties un teicu, ka tā vairs nedarīšu. Izgāju no kabineta un uzreiz devos "buhāt". Tas bija liels idiotisms," atzina savulaik perspektīvais uzbrucējs, kurš piekrita raidījuma vadītāja replikai, ka tas ir šausmīgi.

Žerdevs šo sezonu sāka Slovākijas klubā Bratislavas "Capitals", bet kopš decembra vidus viņš pārstāv Itālijas komandu "Merano". Alpu hokeja līgā hokejists šosezon 18 mačos sakrājis 21 punktu (10+11).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu