Finčs paraksta līguma ilgtermiņa pagarinājumu "Timberwolves" galvenā trenera amatā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Minesotas "Timberwolves" uz vairākiem gadiem ir pagarinājusi līgumu ar pašreizējo vienības galveno treneri Krisu Finču, pirmdien paziņoja klubs.

Līguma termiņi netiek atklāti.

Vienlaicīgi ar Finču līgumi pagarināti arī ar pārējiem kluba treneriem.

Finčs nopelnīja teicamas atsauksmes kā Toronto "Raptors" trenera palīgs 2020./2021. gada sezonā, līdz tika pieņemts darbā Minesotā 2021. gada februārī, kad "Timberwolves" bija pārtraukusi sadarbību ar iepriekšējo galveno treneri Raienu Saundersu.

Ceļu uz NBA, Finčam trenējot ASV pilsētas Edinburgas "Rio Grande Valley Vipers", palīdzēja pavērt arī 2010. gadā nopelnītais D līgas gada labākā trenera tituls.

No 2011. līdz 2016. gadam Finčs strādāja par trenera asistentu Hjūstonas "Rockets", pēc tam bija asociētais galvenais treneris Denveras "Nuggets" un "Pelicans", pēc tam trenera asistents "Raptors".

Savā pirmajā pilnajā sezonā Minesotā Finčs "Timberwolves" pārvērta par septīto visvairāk uzbrukumā punktus gūstošo vienību NBA, kas lielā mērā noticis, pateicoties Visu zvaigžņu spēles dalībnieka Karla Entonija Taunsa talantam un 2020. gada NBA drafta pirmajam numuram Entonijam Edvardsam.

Tāpat "Timberwolves" regulāro sezonu pabeidza līgas labāko vienību pusē arī aizsardzības efektivitātē, noraidot bažas par to, ka var nebūt iespējams izveidot stabilu aizsardzību ar Taunsu centra spēlētāja postenī.

Tā kā Taunss, Edvardss un trešā komandas zvaigzne d'Andželo Rasels nav no labākajiem aizsardzībā, Finčs pamatsastāvā sāka laist arī aizsardzības speciālistus Patriku Beverliju un Džeredu Vanderbiltu.

Runājot ar masu medijiem pēc ziņām par viņa līguma pagarināšanu, Finčs sacīja, ka tās iniciators bija klubs.

"Šeit viss notiek pareizajā virzienā. Ir jauki būt daļai no "Timberwolves"," saka treneris.

Pēc septītās vietas ieņemšanas šosezon Rietumu konferencē ar bilanci 46-36 "Timberwolves" savā laukumā "play-in" turnīru uzsāks ar cīņu pret Losandželosas "Clippers", uzvarētājam nopelnot septīto numuru un spēļu sēriju pret Memfisas "Grizzlies" pirmajā Izslēgšanas spēļu kārtā.

Ja Minesotas vienība zaudēs "Clippers", tai būs vēl viena iespēja "play-off" sākt ar astoto numuru, savā laukumā uzņemot devītās un desmitās vietas ieguvēju mača uzvarētāju - Ņūorleānas "Pelicans" vai Sanantonio "Spurs".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu