Fjūrijam par sadarbību ar kriminālo autoritāti draud cietumsods

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Daniels Kinahans (no kreisās) un Taisons Fjūrijs
Daniels Kinahans (no kreisās) un Taisons Fjūrijs Foto: instagram.com

WBC pasaules čempionam boksā smagsvaru kategorijā britam Taisonam Fjūrijam var tikt izvirzīta kriminālapsūdzība par saistību ar narkotiku karteļa vadītāju Danielu Kinahanu, vēsta "The Times".

Daniels Kinahans tiek uzskatīts par galveno figūru Kinahanu kartelī, kas, ASV varas iestāžu uzskatā, ir atbildīgs par narkotiku transportēšanu un tirdzniecību Eiropā. Tāpat tiek inkriminēta naudas atmazgāšana lielā apmērā un slepkavību organizēšana. 

Lielbritānijas varas iestādes ieteikušas vairākiem bokseriem, tostarp Fjūrijam, pārtraukt jebkādas attiecības ar Danielu Kinahanu. Pretējā gadījumā viņiem kā līdzdalībniekiem var draudēt kriminālatbildība.

Kinahana grupējums pašreiz bāzējas Dubaijā, bet savu darbību veicis vairākās Eiropas valstīs - Spānijā, Īrijā, Lielbritānijā. 

Boksa aprindās ietekmīgais Kinahans ir boksa aģentūras "MTK Global" dibinātājs. Fjūrijam ar šo kompāniju ir līgumsaistības. Viens no labākajiem smagsvariem kopā ar Kinahanu februārī redzēts Dubaijā.

ASV varas iestādes iekļāvušas Kinahanu sankciju sarakstā. Iesaldēti viņa aktīvi Amerikā. ASV Narkotiku apkarošanas aģentūra (DEA) izsludinājusi piecu miljonu dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu aizturēt Kinahanu un viņa ģimenes pārstāvjus. 

"MTK Global" rīkotajā turnīrā "Golden Contract" piedalījies arī viens no labākajiem Latvijas bokseriem Ričards Bolotņiks

Ar Kinahanu cieša saikne esot pasaules čempionam pusvidējajā svara kategorijā Džošam Teiloram no Lielbritānijas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu