"Jums, latvieši, pašiem jābūt saimniekiem savā zemē! Citādi jūsu vietā nāks kāds no Krievijas." Kā drosmīgā skolotāja iedvesmoja V. Koziolu

CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Koziols.
Viesturs Koziols. Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 12. sērijā viesojās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) viceprezidents un valdes loceklis, Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) padomes loceklis Viesturs Koziols.

Bijušais LHF ģenerālsekretārs Koziols hokeja vidē nereti izcēlies ar savām sākotnēji šķietami trakajām idejām. Pats atceras aptuveni sešus gadus senu notikumu Valmierā, kad bija aizbraucis vizītē runāt ar vietējā hokeja pārraugiem, gatavojoties no LHF prezidenta krēsla gāzt Kirovu Lipmanu.

"Kad sāku braukāt apkārt pa Latvijas hallēm, visiem stāstīju, kas esmu. Pirms iešanas auditorijā Valmierā, tikšanās rīkotājs mani pasauca malā. Viņš teica, lai šoreiz nestāstu visiem to, ko vienmēr - ka Latvijas izlasei jācīnās par medaļām. Tad visi padomāšot, ka esmu traks. Protams, ka viņam nepaklausīju," atcerējās Koziols.

LHF viceprezidenta līdera dotības sākušas sakņoties aptuveni devītajā klasē pamatskolā, kad viņu un vēl dažus klasesbiedrus uz sarunu aicinājusi skolotāja Melbārde. Tolaik Latvija vēl bija Padomju Savienības sastāvā, bet skolotāja aktīvi aicināja latviešus nebaidīties būt līderiem dažādos līmeņos. Komjaunatnē, skolā, pulciņos.

Viesturs Koziols (no kreisās), Jēkabs Rēdlihs un Mārtiņš Kļavenieks.
Viesturs Koziols (no kreisās), Jēkabs Rēdlihs un Mārtiņš Kļavenieks. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uzdrīkstēšanās un neapstāšanās pēc pirmajām neveiksmēm Viesturu pavada joprojām, tāpēc arī hokejā vienmēr bijuši lieli mērķi.

Arī Koziola dēls trenējas hokejā, tāpēc viņam ir savs skatījums uz to, kas izdodas, bet ko vajadzētu uzlabot tieši jaunās spēlētāju paaudzes sagatavošanā.

Sarunā ar Viesturu Koziolu arī par viņa bērnības takām Juglā, Baltijas ceļa rīkošanu, biznesa projektiem, cilvēka enerģētisko lauku, kā arī teoriju par 10 000 darba stundām līdz izcilībai.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 12. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 12. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu