"Sun" treneris Aleksu Gulbi nosauc par patīkamu pārsteigumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksa Gulbe
Aleksa Gulbe Foto: No personīgā arhīva

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Konektikutas "Suns' galvenais treneris Kērts Millers uzsver, ka Latvijas basketboliste Aleksa Gulbe ir patīkams pārsteigums, trešdien ziņoja tīmekļa vietne "thenexthoops.com".

Jau ziņots, ka Gulbe netika izvēlēta WNBA jauno spēlētāju draftā, taču saņēma ielūgumu piedalīties "Suns' treniņnometnē.

Par to, ka Gulbe tiks uzaicināta uz kluba treniņnometni, viņa no sava aģenta uzzināja jau pirms drafta ceremonijas, taču šī informācija bija jāsaglabā noslēpumā.

Drafta ceremoniju Latvijas basketboliste sagaidīja kopā ar savu komandas biedreni Indiānas Blūmingtonas Universitātes komandā "Hoosiers" Eli Petbergu. Petbergu ar kopējo 34.numuru 36 izvēlēto sportistu vidū otrajā kārtā izvēlējās Indiānas "Fever".

Pēc drafta ceremonijas galvenais treneris un vienlaicīgi arī ģenerālmenedžeris Millers piezvanīja Gulbei, lai apsveiktu viņu ar treniņnometnes līguma saņemšanu. Tikai pēc tam Gulbe varēja atklāt savu noslēpumu un sākt krāmēt mantas, lai dotos pretī jaunajam izaicinājumam.

"Tas ir nereāli," saka Gulbe. "Man bija nereāli domāt, ka tad, kad sāku studijas Indiānā, iekļūšu draftā vai mani uzrunās kāds WNBA klubs."

Millers jau nometnes sākumā, sarunā ar "thenexthoops.com" pirmdien - nosauca Gulbi par "patīkamu pārsteigumu". Portāls ziņo, ka treneris atzīmēja Latvijas basketbolistes instinktus un augsto basketbola intelektuālo koeficientu.

Savukārt spēlētāju attīstības direktore Avijs Storijs piebilda, ka Gulbe ieradās nometnē, labi pārzinot basketbola pamatus.

Gulbei aizvadītā sezona bija labākā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) karjerā, vidēji mačā gūstot 11,8 punktus un izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas, kā arī nopelnot vietu "Big Ten" konferences otrajā simboliskajā izlasē.

Četrās sezonās uzbrucēja sakrāja vairāk nekā 1000 punktus un 600 atlēkušās bumbas.

Uz Ankesvilu Gulbe devās pagājušajā nedēļā, lai sagatavotos treniņnometnei, taču vienlaikus turpinot mācības tiešsaistē, lai augstskolā iegūtu bakalaura grādu.

Spēlētāja atzina, ka pirmā treniņnometnes diena svētdien bija grūta, taču lielā mērā tas skaidrojams ar satraukumu.

Treniņos viena no komandas biedrenēm bija pašreizējā līgas vērtīgākā spēlētāja Džonkvela Džonsa, kura pēdējo sezonu laikā bija izlaidusi lielāko daļu treniņnometņu savas karjeras Eiropas klubos dēļ.

"Nekad nebūtu domājusi, ka būšu šeit un ka mēs varētu būt komandas biedrenes," sacīja Gulbe. "Man vēl nav bijusi iespēja spēlēt pret viņu aizsardzībā, jo esam spēlējušas vienā komandā, bet tas ir vienkārši lieliski. Ir vienkārši lieliski apgūt Kortnijas Viljamsas, Džonsas un visu pārējo basketbolistu pieredzi, kuras līdz šim ir bijušas komandā."

Gulbe piebilda, ka treniņnometnē laika gaitā ir kļuvis vieglāk, taču viņa tikai cenšas uzkrāt pēc iespējas vairāk pieredzes un mācīties, cik vien iespējams.

"Nevēlos sev radīt papildu spiedienu. Gribu tikai gūt no tā prieku," sacīja Gulbe. "Es gribu mācīties, un, ja beigās iekļūšu komandā, tas būs lieliski. Ja nē, es jebkurā gadījumā priecāšos, ka esmu satikusi šos cilvēkus un viņi man ir devuši papildu zināšanas. Esmu laimīga."

Konektikutas "Sun" šogad svinēs savu 20.jubileju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu