Vladimirs Kļičko apsver iespēju atgriezties boksa ringā, lai pārspētu rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Kļičko
Vladimirs Kļičko Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais pasaules čempions boksā smagajā svarā Vladimirs Kļičko joprojām apsver savu iespējamo atgriešanos ringā, lai pārspētu vecuma rekordu, kas pieder amerikānim Džordžam Formenam, Kļičko pirmdien paziņoja vācu laikrakstam "Bild".

Formens kļuva par pasaules čempionu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijās 45 gadu vecumā, un 46 gadus vecais Kļičko pirmdien laikrakstam "Bild" sacīja, ka varētu mēģināt pārspēt amerikāni.

"Ja esmu labā formā, kas zina, varbūt man ir sapnis pārspēt Formena sasniegumu. Tas mani motivē katru dienu celties un sportot," viņš teica. "Es nevēlos salauzt žokli, es gribu pārspēt rekordu."

Kļičko komentēja savu iespējamo atgriešanos sportā pēc britu boksera Taisona Fjūrija, kurš viņu bija pārspējis 2015.gadā, atvadīšanās no sporta pēc uzvaras sestdien pār amerikāni Dilianu Vaitu.

Kļičko šobrīd karā pret Krieviju atbalsta savu vecāko brāli Ukrainas galvaspilsētas Kijivas mēru Vitāliju Kļičko, kurš savulaik arī bija pasaules čempions boksā.

Formens pirms diviem gadiem bija bildis, ka Kļičko neatgriezīsies ringā, sakot: "Kāpēc viņam atkal jāboksējas? Viņam to vajadzētu tikai tad, ja viņam patiešām vajadzētu naudu. Taču, ja finansiāli viss ir kārtībā, es ieteiktu viņam vairs neboksēties."

Vladimirs Kļičko karjeru 2017.gadā gadā beidza ar 64 uzvarām 69 profesionālā boksa cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu