Olimpiskā čempione Godža atvainojas par homofobiskajiem izteikumiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sofija Godža
Sofija Godža Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas kalnu slēpotāja Sofija Godža atvainojusies par intervijas laikā izteiktajiem homofobiskajiem izteikumiem, vēsta "Inside The Games".

2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Godža izcīnīja zelta medaļu nobraucienā, bet šā gada februārī Pekinā viņa ieguva sudraba godalgu šajā kalnu slēpošanas disciplīnā.

Godža intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere Della Sera" atbildēja uz jautājumu, vai profesionālajā kalnu slēpošanā ir homoseksuāli sportisti.

"Starp sievietēm - jā. Starp vīriešiem - es teiktu, ka nē," norādīja Godža, turpinājumā liekot noprast, ka vīrieši geji nespētu braukt no lielām nogāzēm.

LGBT (lesbietes, geji, biseksuāļi un transpersonas) organizācijas aktīvisti nosodījuši Godžas izteikumus. Kritiku paudis arī Itālijas iekšlietu ministra vietnieks Ivans Skalfaroto.

"Izlasīju, ka Sofija Godža uzskata, ka geji nav spējīgi piedalīties nobraucienā. Pirms kaut ko tādu apgalvo, ir jāapstājas un jāpadomā divreiz. Ātrums sacensībās ir priekšrocība, bet ar vārdiem tas rada lielas problēmas," norādīja Skalfaroto.

Godža izplatījusi paziņojumu ar atvainošanos cilvēkiem, kurus viņa aizvainojusi ar saviem izteikumiem.

"Lūdzu piedošanu un atvainojos visiem cilvēkiem, kurus aizvainoja mani izteikumi intervijā. Kad to teicu, pavisam noteikti negribēju kādu diskriminēt," norādīja 29 gadus vecā kalnu slēpotāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu