"VEF Rīga" basketbolisti nonāk uzvaras attālumā no LBL fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeilens Railijs
Džeilens Railijs Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" komanda ceturtdien Rīgā izcīnīja uzvaru arī "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas otrajā spēlē, nokļūstot soļa attālumā no fināla.

"VEF Rīga" uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU) ar 114:64 (31:19, 26:15, 28:16, 29:14), sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Jau mača sākumā "vefieši" panāca 10:0 pārsvaru, sešus pēdējos punktus šajā izrāvienā ar tālmetieniem gūstot Džeilenam Railijam.

20 punktu pārsvaru "VEF Rīga" sasniedza 15. minūtē, kad āķa metienu realizēja Reišons Hemondss, bet 30 punktu pārsvaru pārsniedza 23. minūtē pēc kārtējā Railija trīspunktnieka - 67:35.

100 gūto punktu robežu viesi sasniedza piecas minūtes un deviņas sekundes pirms mača beigām ar Aleksandra Madsena bumbas triecienu grozā no augšas - 100:64, bet 40 punktu pārsvars tika sasniegts trīs minūtes un trīs sekundes pirms spēles beigām pēc trim precīziem Railija soda metieniem - 104:64.

Uzvarētāju rindās Railijs guva 20 punktus, 16 punkti Ronalda Karija kontā, 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Madsens, "double-double" - 14 punkti un desmit rezultatīvas piespēles - Kristera Zorika kontā, pa 12 punktiem guva Vitālijs Zotovs un Artis Ate, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, bet 11 punktus un piecas bumbas zem groziem sakrāja Anrijs Miška.

LU rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Gustavs Kārlis Kampuss, bet par punktu mazāk guva Dāvids Vīksne.

Sērijas pirmajā spēlē pirmdien "VEF Rīga" bija pārāka ar 100:62.

"VEF Rīga" komanda kā viena no divām Latvijas-Igaunijas līgas labākajām pašmāju vienībām vietu pusfinālā nodrošināja automātiski, savukārt LU basketbolisti "play-off" pirmajā kārtā spraigā cīņā ar 3-2 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus.

LU pusfinālā spēlē pirmo reizi kopš 2012. gada. Pirms desmit gadiem LU komanda ar 0-3 piekāpās tieši "VEF Rīga" basketbolistiem, bet cīņā par bronzu ar tādu pašu rezultātu atzina "Liepājas Lauvu" pārākumu.

"VEF Rīga" labāko četriniekā bijusi visās sezonās pēc zīmola atjaunošanas 2007. gadā.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā "VEF Rīga" uzvarēja 23 no 26 spēlēm, ieņemot pirmo vietu starp abu valstu komandām. LU uzvarēja sešās spēlēs, kas deva 11.vietu kopvērtējumā piekto pozīciju starp sešām Latvijas vienībām.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs gana pārliecinoši uzvarēja "VEF Rīga" basketbolisti - 94:72 un 79:59.

Otrā pusfinālā "Ogre" ir vadībā ar 1-0 pret "Ventspili".

Latvijas - Igaunijas līgā par čempioni tika kronēta "VEF Rīga".

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu