Zviedrijas un Somijas izlasēs nevarēs spēlēt hokejisti no KHL klubiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Miko Lehtonens
Miko Lehtonens Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas un Somijas hokeja izlasēs nevarēs spēlēt hokejisti, kuri pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus, paziņojušas šo abu valstu nacionālās hokeja asociācijas.

"Somijas Hokeja asociācijas nostāja ir skaidra - spēlētāji, kuri nākamajā sezonā spēlēs Krievijas klubos, nevarēs pārstāvēt nacionālo izlasi," paziņojumu citē "Reuters" ziņu aģentūra.

Zviedrijas Hokeja asociācija šajā pavasarī neaicinās uz valstsvienību spēlētājus, kuri šosezon piedalījās KHL "play-off" turnīrā, kad Krievijas karadarbība Ukrainā jau bija sākusies.

"Varam apstiprināt, ka neviens no mūsu spēlētājiem, kuri piedalījās KHL izslēgšanas maču turnīrā, nevarēs spēlēt pasaules čempionātā Somijā," vēsta Zviedrijas Hokeja asociācija.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam risināsies Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Zviedrija un mājiniece Somija spēlēs vienā grupā ar Latviju.

Šosezon KHL čempionātā piedalījās vairāk nekā 30 hokejistu no Somijas un vairāk nekā 30 spēlētāju no Zviedrijas.

Somijas Hokeja asociācijas apzinās, ka ne visiem hokejistiem bija brīva izvēle pārtraukt spēlēšanu KHL čempionātā. Tā sola palīdzēt hokejistiem pārtraukt līgumsaistības ar Krievijas klubiem.

"Iltalehti" vēsta, ka Somijas aizsargs Miko Lehtonens bija noslēdzis trīs gadu līgumu ar Sanktpēterburgas SKA komandu par vienu no dāsnākajiem atalgojumiem KHL čempionātā. Par kontrakta laušanu hokejistam esot klubam jāmaksā divus miljonus eiro lielu kompensāciju.

"Lehtonenam tādas iespējas nebija. Tāpēc viņš sezonas beigās spēlēja. Diskusijas par līguma laušanu sākām uzreiz, kad Krievija uzbruka Ukrainai. Mums bija dialogs ar kluba vadību. Izslēgšanas spēļu laikā vienojāmies ar klubu, ka Lehtonens sezonu aizvadīs Sanktpēterburgā, un ka SKA pēc tam pārtrauks atlikušo līguma daļu. Tāpēc viņš sezonu aizvadīja Krievijā," sacīja Lehtonena aģents Mika Rautakallio.

Lehtonens kopā ar Somijas valstsvienību gatavojas pasaules čempionātam.

KHL komanda Jekaterinburgas "Avtomobilist" svētdien paziņoja, ka tā parakstījusi līgumus ar trim somu spēlētājiem Juhu Metsolu, Miro Āltonenu un Jirki Jokipaku.

"Iltalehti" medijam situāciju skaidroja Metsolas aģents Jarmo Korks.

"Juha līgumu parakstīja janvāra sākumā. Interesanti, kāpēc klubs paziņoja par somu spēlētāju līgumiem. Viņi taču nav stulbi un zina, ka pašreizējā situācijā somi uz Krieviju nebrauks," sacīja Korks.

Aģents norādīja, ka viņš nav zinājis par Āltonena un Jokipakas līgumiem, taču viņam šķiet, ka arī viņi panākuši vienošanos jau decembrī vai janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu