Video ⟩ NHL "play-off" ievadā "Maple Leafs" sakauj iepriekšējo divu sezonu čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ostons Metjūss
Ostons Metjūss Foto: Reuters/ScanPix

Toronto "Maple Leafs" komanda pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā spēlē pārliecinoši uzvarēja iepriekšējo divu sezonu čempioni Tampabejas "Lightning".

"Maple Leafs" Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā spēlē mājās uzvarēja ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

Toronto komandas vārtsargs Džeks Kempbels šajā mačā atvairīja 23 metienus un otro reizi karjerā Stenlija kausa izcīņā palika nepārspēts. Ostons Metjūss guva divus vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet Mičam Mārneram bija vārti un divas piespēles.

"Maple Leafs" šajā mačā neitralizēja visus piecus pretinieku vairākumus, turklāt vienā no tiem guva vārtus un pirmajā periodā izturēja lielo piecu minūšu mazākumu.

Ar pārliecinošu uzvaru Austrumu konferencē Stenlija kausa izcīņu sākusi arī Karolīnas "Hurricanes", kas mājās uzvarēja Bostonas "Bruins" ar rezultātu 5:1 (0:0, 2:0, 3:1).

Otrajā periodā Sets Džerviss un Nīno Nīderraiters guva vārtus ar divu minūšu handikapu un ieguva "Hurricanes" komandai vadību, ko tā līdz mača beigām neatdeva. Anti Rānta atvairīja 35 pretinieku mestās ripas.

"Hurricanes" šajā sezonā bostoniešus uzvarējusi visās četrās spēlēs ar vārtu attiecību 21:2.

Tāpat kā Toronto hokejisti "sauso" uzvaru, turklāt viesos, izcīnīja Sentluisas "Blues", kas ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) apspēlēja Minesotas "Wild".

Visos "Blues" vārtu guvumos piedalījās Davids Pero, kurš izcēlās ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli. Pērn Pero Stenlija kausa izcīņā nepiedalījās, jo bija inficējies ar Covid-19.

Vēl Torijs Krags atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, bet Ville Husso tika galā ar visiem 37 minesotiešu metieniem.

Uzvaru viesos Rietumos svinēja arī Losandželosas "Kings", kas ar 4:3 (2:1, 1:2, 1:0) guva virsroku pār Edmontonas "Oilers".

Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "Kings" komandai uzvaras vārtus guva Filips Dano.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu