ASV uzskata, ka Britnija Grainere Krievijā aizturēta netaisnīgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: FIBA.com

ASV otrdien paziņoja, ka Krievija netaisnīgi aizturējusi Jekaterinburgas UGMK komandas basketbolisti Britniju Graineri, cenšoties atbrīvot viņu vairāk nekā divus mēnešus pēc apcietināšanas Maskavā.

"Valsts departaments ir konstatējis, ka Krievijas Federācija ir nelikumīgi aizturējusi ASV pilsoni Britniju Graineri," sacīja Valsts departamenta pārstāvis.

Nosaucot Amerikas pilsoņu drošību par "vienu no ASV valdības augstākajām prioritātēm", pārstāvis izteicās, ka Valsts departaments "sniegs atbilstošu atbalstu" Grainerei.

Divkārtējā olimpiskā zelta ieguvēja un WNBA čempione Grainere Maskavas lidostā tika aizturēta 17. februārī saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar hašiša eļļu pārvadāšanu savā bagāžā.

Krievijas Federālā muita ziņoja, ka pret aizturēto personu uzsākta krimināllieta par liela apjoma narkotiku pārvadāšanu, par ko Krievijā draud desmit gadu cietumsods.

Atzinums izskanējis gandrīz nedēļu pēc tam, kad ASV un Krievija apmainījās ar gūstekņiem, un šī aina atgādināja aukstā kara laiku, pieaugot spriedzei saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Pirms Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) sezonas atsākšanas viņa spēlēja basketbolu Krievijā, kur atalgojums ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

WNBA komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014. gada starpsezonās pārstāv UGMK komandu, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu