Latvijas izlasē Merzļikins turpmāk spēlēs ar numuru 80, lai godinātu Kivlenieku

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas labākais hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins turpmāk valstsvienībā spēlēs ar numuru 80, lai godinātu nelaimes gadījumā bojā gājušo draugu Matīsu Kivlenieku, ceturtdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem atklāja sportists.

Latvijas hokeja izlasē četriem spēlētājiem numuri ir iemūžināti - Artūrs Irbe (1.), Kārlis Skrastiņš (7.), Helmuts Balderis (19.), Sergejs Žoltoks (33.).

Merzļikins iepriekš paudis vēlmi, lai iemūžina arī Kivlenieka numuru 80, tomēr vārtsargs Latvijas izlasē aizvadīja salīdzinoši maz spēļu.

Kivlenieks pērn pasaules čempionātā Rīgā bija Latvijas izlases pirmais vārtsargs, četros mačos vidēji ielaižot 2,18 vārtus un atvairot 92,2% pretinieku metienu.

Pērn vasarā Kivlenieks gāja bojā 24 gadu vecumā. Viņš mira no gūtajām traumām, kuras izraisīja salūta petardes trieciens krūtīs.

"Tas ir mans jaunais numurs, kuru vairs nemainīšu. Kad Matīss gāja bojā, es prasīju, vai ir iespējams pakarināt viņa kreklu [iemūžināt numuru]. Protams, viņam nav tik daudz aizvadītu spēļu izlasē. Ceru, ka kādu dienu būs pakarināts krekls ar viņa numuru un manu uzvārdu - mēs būsim kopā vienā kreklā. Un beigsim hokeja karjeru kopā," sacīja Merzļikins.

Foto: Baldones kapos noris atvadīšanās no Matīsa Kivlenieka 

Kivlenieks tāpat kā Merzļikins pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets". Viņi bija ne tikai komandas biedri, bet arī tuvi draugi. Merzļikins pērn dzimušo dēlu nosaucis par Noksu Matīsu.

Merzļikins ceturtdien pievienojās Latvijas izlasei pēc grūtas NHL sezonas, kurā viņš pirmo reizi bija neapšaubāmi komandas pirmais vārtsargs. Viņš šosezon piedalījās 59 no 82 spēlēm regulārajā čempionātā. Iepriekšējās divās sezonās kopā viņš laukumā izgāja 61 spēlē.

Latvijas izlase svētdien un pirmdien aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. Mūsu komanda "Arēnā Rīga" uzņems Kazahstānu.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase izbraukumā tikās ar Šveici, piedzīvojot divus zaudējumus ar rezultātu 2:5 un 1:3.

Savukārt aizpagājušajā nedēļā Latvijas hokejisti viesos aizvadīja pārbaudes mačus ar Franciju, vispirms zaudējot ar 1:2, bet dienu vēlāk uzvarot ar 3:2.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju.

A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā iecerēts no 13. līdz 29. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu