Vai viegli izgudrot autosportu?

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākā raidījuma "Ātruma cilts" izlaiduma viesis ir Andis Neilands, cilvēks, kurš māk izgudrot autosportu. Pirms 20 gadiem viņš izveidojis nacionālo klasi un nu to atkārtojis ar BMW 325 CUP, kas pulcē plašu braucēju loku.

Andis "Ātruma cilts" vadītājam Paulam Timrotam atzīst, ka BMW klases izveidošana sanāca dabiski, iedvesmojoties no Nirburgringā notiekošā VLN izturības seriāla, un šobrīd uz starta jau ir 50 braucēju. Viens no iemesliem ir tas, ka BMW ar benzīna motoru šobrīd tirgū ir plaši pieejami un nav traki nodzīti, kas ir būtisks faktors, jo šajā klasē daudz izmaiņu nedrīkst veikt. Dalībnieki startē ar 2,5 litru motora 230 zirgspēku auto, kas izmaksā ap 3000 līdz 4000 eiro, bet kopējās izmaksas braucējam ir ap padsmit tūkstošiem.

Tādēļ šī ir demokrātiska klase, kur startē gan veterāni, gan arī autosporta romantiķi un tie, kuri nekur citur nav braukuši. Vai tas arī ir iemesls, kāpēc šie braucēji traki avarē tajās trases vietās, kur citās sacensībās avārijas parasti nenotiek, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu