Kā Pēteris Groms jeb Viģiks pavisam nejauši kļuva par profesionālu hokeja video treneri un tika pie savas iesaukas

CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Groms.
Pēteris Groms. Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 15. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases video treneris Pēteris Groms.

Pēteris no sešu gadu vecuma pats trenējās hokejā, taču 15 gadu vecumā nolēma šai nodarbei mest mieru, nesaskatot nākotnes perspektīvas un potenciālu kļūt par profesionālu spēlētāju.

Groms ir diplomēts ekonomists, bet jau 14 gadus strādā par hokeja komandu video treneri. Viņa karjera šajā specifiskajā un samērā retajā arodā sākās 2008. gadā līdz ar Rīgas "Dinamo" komandas atjaunošanu.

Spēlējot amatieru hokeja komandā, viņam šādu darbu piedāvāja toreizējais Rīgas "Dinamo" komandas valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols. Kluba galvenais treneris bija slovāks Jūliuss Šuplers, kurš Pēteri sūtīja uz savu dzimteni apgūt aroda zinības pie specifiskas programmas izstrādātāja.

Sākotnējā vairāku nedēļu apmācība pārvērtās vienā nodarbībā, jo Groms ļoti ātri uztvēra nepieciešamās nianses un programmas darbības principus.

Sarunā ar Pēteri Gromu viņš atklāj, kā ticis pie iesaukas Viģiks, kā pielāgoties dažādiem galvenajiem treneriem, vai bērnu hokejā arī nepieciešams jaunajiem censoņiem rādīt video. Tāpat Pēteris pastāstīs, kāpēc Latvijas izlases aizsargs Oskars Cibuļskis joprojām viņam ir parādā kasti alus. Neiztikt arī bez podkāsta leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks" jautājumiem.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 15. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 15. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu