Džeriņš: Jo tuvāk nāk čempionāts, jo tu esi labākā formā un gatavāks

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Džeriņš
Andris Džeriņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Neskatoties uz to, ka Latvijas valstsvienība tika pie pārliecinošas uzvaras, tas nav iemesls apstāties izlases darbam pirms gaidāmā pasaules čempionāta, norādīja Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmspēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā ar 5:0 uzvarēja Kazahstānu. Pēdējo ripu Kazahstānas vārtos sekundi pirms mača beigu signāla raidīja Džeriņš.

Latvijas valstsvienībai bija seši vairākumi, no kuriem izdevās realizēt divus pirmajā trešdaļā, taču, kā norāda hokejists, spēlētājiem uz to pašlaik nevajadzētu fokusēties.

"Treneri izdarīs savu darbu, veiks secinājumus un mums, spēlētājiem, pēc tam visu pateiks, ko uzlabot," pēc spēles teica Džeriņš. "Tā kā darbs neapstājas, vinnējām vai zaudējām. Domāju, tas viss tiks analizēts, visas kļūdas, kas bija vienādos sastāvos un arī mazākumā. Viņi izdarīs savu darbiņu, lai sniegtu pēc tam informāciju arī mums."

Pirmdien Latvija vēlreiz stāsies pretī Kazahstānas hokejistiem. Džeriņš norādīja tas, ka šodien bija pārliecinoša uzvara, nenozīmē, ka tikpat labi veiksies arī rīt, tāpēc Latvijas hokejisti nākamajam mačam gatavosies tikpat nopietni.

"Katra spēle ir pavisam citādāka. Stipri šaubos, ka rīt būs kaut nedaudz līdzīga spēle.

Jebkurā ziņā mūsu attieksme nemainīsies. Mēs tāpat iesim agresīvi, kustināsim kājas un mēģināsim uzvarēt," gatavību rītdienas mačam apstiprināja hokejists.

Džeriņš, kurš Latvijas valstsvienību ir pārstāvējis jau desmit pasaules čempionātos, secināja, ka sagatavošanās ciklā katrā nākamajā pārbaudes spēlē Latvijai izdevās parādīt labāku sniegumu, tādējādi sagatavojoties pasaules meistarsacīkstēm.

"Jo tuvāk nāk čempionāts, jo tu esi labākā formā un gatavāks. Arī vairāk saproti, ko treneri grib no tevis,"

stāstīja hokejists. "Protams, arī labāk saproties ar komandas biedriem. Tas jau arī ir tas, uz ko ejam kā komanda, trenējamies ar mērķi būt labākiem un gataviem čempionātam."

Vēl uzbrucējs minēja, ka izlases galvenā trenera maiņa pēc pērnā pasaules čempionāta nav ieviesusi kardinālas izmaiņas valstsvienības darbā un spēles stilā, jo mērķis tāpat paliek nemainīgs, kas ir izcīnīt panākumus.

"Katram trenerim ir sava pieeja un tas, ko viņš prasa, bet nedomāju, ka spēlētājam mainās galvenais mērķis - uzvarēt. Galvenais sekot līdzi tam, ko treneris prasa, un tikai domā un dari," piebilda hokejists.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu