Metjūzs, Makdeivids un Šestjorkins pretendē uz NHL sezonas MVP balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Konors Makdeivids un Ostonss Metjūzs
Konors Makdeivids un Ostonss Metjūzs Foto: Reuters/ScanPix

Divi centra uzbrucēji - Ostons Metjūzs un Konors Makdeivids -, kā arī vārtsargs Igors Šestjorkins Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pretendē uz Deivida Hārta piemiņas balvu, ceturtdien finālistus paziņoja NHL.

Kristiāna Rubīna komandas biedrs Toronto "Maple Leafs" Ostons Metjūzs šosezon līgā iemeta visvairāk vārtu (60), kas ir visu laiku labākais "Maple Leafs" spēlētāja sasniegums, kā arī vislielākais vārtu guvums pamatturnīrā ASV dzimušam spēlētājam. Tik daudz vārtu vienā sezonā pēdējais guva Stīvens Stemkoss 2011./2012.gada sezonā, iemezdams 60 ripas Tampabejas "Lightning" pretinieku vārtos.

Metjūzs ar 106 punktiem (60+46) 73 spēlēs ar Stemkosu dalīja sesto vietu NHL rezultativitātes punktu rādītājā, ar 348 metieniem pa pretinieku vārtiem bija pirmais un guva desmit uzvaras vārtus, šajā rādītājā finišējot piektajā vietā.

Viņš iemeta 16 vārtus vairākumā un vidēji spēlē uz laukuma pavadītās 20 minūtēs un 37 sekundēs sakrāja +/- rādītāju +20.

Metjūzs katrā no savām sešām NHL sezonām ir guvis vismaz 34 vārtus, katrā no iepriekšējām divām sezonām ieņemot pirmo vietu līgā (41 vārti 52 spēlēs iepriekšējā sezonā).

Metjūzs šosezon palīdzēja Toronto vienībai ar bilanci 54-21-7 izcīnīt visvairāk uzvaru un punktu (115) tās pastāvēšanas vēsturē un sesto sezonu pēc kārtas kvalificēties Stenlija kausa spēlēm.

Divkārtējs Hārta balvas finālists Metjūzs pagājušajā sezonā aiz Makdeivida ieņēma otro vietu. Ja viņš uzvarēs, būs tikai trešais "Maple Leafs" spēlētājs, kurš ieguvis šo balvu, un pirmais kopš Teda Kenija 1954./1955.gada sezonā.

Makdeivids ar 123 punktiem (44+79) 80 spēlēs Edmontonas "Oilers" rindās otro sezonu pēc kārtas bija NHL rezultatīvākais hokejists. Centra spēlētājs bija pirmais līgā vairākumā sakrātajos 44 punktos (10+34), ar deviņiem uzvaras vārtiem kopā ar septiņiem citiem spēlētājiem ieņēma sesto vietu līgā un ieguva +/- rādītāju +28, vidēji spēlē uz ledus pavadot 22 minūtes un četras sekundes.

Makdeivids četrās no pēdējām sešām sezonām ir bijis NHL rezultatīvākais hokejists, bet pārējās divās ieņēmis otro vietu.

Centra spēlētājs, kurš šosezon palīdzēja Edmontonas vienībai ar bilanci 49-27-6 kvalificēties Stenlija kausa spēlēm, ir divkārtējs Hārta balvas ieguvējs un četrkārtējs finālists. Viņš ieguva šo balvu pagājušajā sezonā un 2016./2017.gada sezonā. Uzvarot šogad, viņš ļautu trešo gadu pēc kārtas šo balvu iegūt "Oilers" spēlētājam (Leons Draizaitls uzvarēja 2019./2020.gada sezonā).

Makdeivids pēc Aleksandra Ovečkina (2007./2008., 2008./2009.) var kļūt par pirmo spēlētāju, kurš ieguvis Hārta balvu divās sezonās pēc kārtas, un par devīto spēlētāju, kurš ieguvis šo balvu vismaz trīs reizes.

Veins Greckis Hārta balvu ieguvis deviņas reizes, tostarp astoņas sezonas pēc kārtas - no 1979. līdz 1987.gadam.

Vārtsargs Šestjorkins, kurš otrdien kļuva par Vezinas balvas finālistu labākajam līgas vārtsargam, Ņujorkas "Rangers" rindās 52 spēlēs sakrāja bilanci 36-13-4.

Viņš bija labākais NHL vidēji spēlē savos vārtos ielaistajās ripās (2,07) un atvairīto metienu procentā (93,5%), kā arī trešajā vietā aizvadītajās "sausajās" spēlēs (sešas).

Šestjorkins palīdzēja "Rangers" ieņemt otro vietu līgā savos vārtos ielaisto ripu rādītājā (2,49), pirmajā vietā finišējot Karolīnas "Hurricanes" (2,44).

Šestjorkins, kurš pirmo reizi pretendē uz Hārta balvu, palīdzēja Ņujorkas vienībai ar bilanci 52-24-6 kvalificēties izslēgšanas spēlēm pirmo reizi kopš 2017.gada.

Iegūstot balvu, viņš būtu piektais "Rangers" spēlētājs, kam tas bijis pa spēkam, un pirmais kopš Marka Mesjē 1991./1992.gada sezonā.

Šesterkins var kļūt par astoto vārtsargu, kurš ieguvis šo balvu, un pirmais kopš Monreālas "Canadiens" vārtu vīra Kerija Praisa 2014./2015.gadā.

Balvu katru gadu piešķir NHL spēlētājam, kuru Profesionālo hokeja apskatnieku asociācija ir atzinusi par vērtīgāko savai komandai.

Uzvarētājs tiks paziņots 2022.gada NHL balvu pasniegšanas ietvaros konferenču finālu vai Stenlija kausa fināla laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu