"Gulbis 2022" minirallija sezonu atklās 11.jūnijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Rally Estonia 2021" sacensību  iesildīšanās treniņbrauciena laikā Tartu apkārtnē.
Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Rally Estonia 2021" sacensību iesildīšanās treniņbrauciena laikā Tartu apkārtnē. Foto: Jānis Asaris/LETA

Pēc nepilna mēneša, 11.jūnijā sacensības "Gulbis" atklās ar nepacietību gaidīto šī gada minirallija sezonu. Arī šogad minirallijs "Gulbis" tradicionāli norisināsies Gulbenes puses ceļos.

Lai gan pieteikumu pieņemšana sacensībām sākusies pavisam nesen, jau šobrīd vēlmi startēt "Gulbī" ir izteikušas vairāk nekā 45 ekipāžas.

Viesmīlīgajā Gulbenē tiks gaidīts jebkurš sacensību dalībnieks - sākot ar ekipāžām, kam, iespējams, "Gulbis" būs pats pirmais minirallijs mūžā un beidzot ar braucējiem, kas sacensību ātrumposmos mērojuši jau simtiem kilometru. Tomēr, ņemot vērā minirallija seriāla popularitāti un to, ka sacensību nolikumā noteiktais dalībnieku limits ir 120, organizatori aicina lieki nevilcināties ar reģistrēšanos.

"Gulbis" šogad sacensību režīmā lidos veselus divdesmit piecus kilometrus jeb sešus ātrumposmus pa Gulbenes apkārtnes grants seguma ceļiem, kas izmantoti gan iepriekšējo gadu minirallija sacensības, gan arī klasiskajā ziemas rallijā "Sarma".

Kā jau ierasts, arī šogad minirallija centrs būs izvietots Gulbenē, Kļavu ielā 30. Sestdienas rīta pusi dalībnieki veltīs, lai iepazītos ar trasi un jau 13:00 tiks dots starts pirmajai ekipāžai. Pēc cīņām ātrumposmos uzvarētāji tiks sveikti apbalvošanas ceremonijā Gulbenes centrālajā skvērā 20:15.

Pieteikšanās minirallijam "Gulbis 2022" notiek interneta vietnē www.minirallijs.lv, turpat var iepazīties arī ar visiem sacensību dokumentiem.

Sacensības organizē Gulbenes Auto-moto sadarbībā ar Gulbenes novada pašvaldību un LAF SAK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu