Video ⟩ Dončičs: Mēs ticējām. Ģērbtuvē visi ticēja

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs uzsvēra visas komandas nopelnu, Teksasas vienībai iekļūstot Rietumu konferences finālā. 

"Mavericks" svētdien izbraukumā ar rezultātu 123:90 pārspēja Fīniksas "Suns", triumfējot sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3.

Regulārajā čempionātā "Suns" bija līgas labākā komanda ar 64 uzvarām 82 mačos, bet "Mavericks" pamatturnīru pabeidza ar 52 uzvarām un ceturto vietu Rietumos.

"Es nevaru vien beigt smaidīt," ESPN citē Dončiča teikto, kurš guva 35 punktus, savāca 10 atlēkušās bumbas un veica četras rezultatīvas piespēles. Ceturtajā ceturtdaļā viņš laukumā nedevās, jo spēles liktenis jau bija izšķirts. "Esmu patiesi priecīgs."

30 punktus uzvarētāju labā iemeta Spensers Dinvidijs, 24 pievienoja Džeilens Bransons.

Rietumu konferences finālā "Mavericks" spēkosies ar Goldensteitas "Warriors", kas pusfinālā pārspēja Memfisas "Grizzlies".

"Ja godīgi, tad domāju, ka esam pelnījuši spēlēt Rietumu konferences finālā. Visas sērijas laikā smagi cīnījāmies. Varbūt pāris spēlēs nebijām mēs paši, bet uz izšķirīgo spēli iznācām ar septītās spēles apziņu. Mēs ticējām. Ģērbtuvē visi ticēja. Esmu priecīgs par šo panākumu," savu prieku neslēpa Dončičs. 

"Visi domāja, ka uzvarēs "Suns"," pauda 23 gadus vecais Dončičs.

"Mavericks" kluba vēsturē vienreiz kļuvusi par NBA čempioni. Tas notika 2011. gadā. 

"Šodien lieliski spēlēja visa komanda," uzsvēra Slovēnijas basketbola zvaigzne Dončičs, kurš šajā sērijā vidēji mačā guva 32,6 punktus, izcīnīja 9,9 atlēkušās bumbas un veica 7,0 rezultatīvas piespēles. "Tas bija neticami. Nekad nebiju redzējis tādu sniegumu septītajā spēlē. Neatceros, kad kādai komandai kas tāds būtu bijis pa spēkam izbraukuma izšķirīgajā mačā, tāpēc esmu patiesi lepns par paveikto."

"Mavericks" - "Warriors" pirmā spēle Sanfrancisko risināsies ceturtdien plkst. 4.00 pēc Latvijas laika. 

"Warriors" pēdējo 10 gadu laikā ir viena no labākajām komandām, kas piecreiz spēlējusi NBA finālā un trīsreiz izcīnījusi čempionu titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu