Foto ⟩ Vītoliņš: Komanda var spēlēt krietni labāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlase, lai gan izcīnīja uzvaru, laukumā var parādīt krietni labāku sniegumu, sarunā ar žurnālistiem pēc mača pret Norvēģiju teica Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas izlase, aizvadot trešo maču pasaules čempionātā, ar rezultātu 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pārspēja Norvēģiju, un tika pie uzvaras.

Sarunā ar žurnālistiem pēc panākuma Latvijas galvenais treneris uzreiz skaidri norādīja, ka viņa trenētā vienība uz ledus var parādīt daudz labāku spēli nekā tas bija spēlē pret Norvēģiju.

"Būšu lakonisks - šodien svarīgākais bija trīs punkti. To, kā mēs spēlējām, vēl izanalizēsim un pārskatīsim," teica Vītoliņš. "Tagad uz karstām pēdām negribas izdarīt secinājumus. Negribu kādu uzreiz kritizēt, bet mēs kā komanda varam krietni labāk. Mums tagad būs divas dienas, lai visu apskatītos un varētu kaut ko pamainīt."

Tāpat Vītoliņš arī skaidroja, ka šādās atbildīgās spēlēs, kurās ir ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru jau pamatlaikā, ir tikai cilvēcīgi pieļaut kļūdas.

"Kad tu cīnies par punktiem un zini, ka tie tev ir jānopelna, tā ir viena spēle, bet, kad spēlē ar pretinieku, kurā ar labu spēli mēģini ieķerties, tas ir pavisam kaut kas cits. Mēs visi esam cilvēki, visi nervozējam, kļūdāmies un reizēm pieņemam nepareizus lēmumus," viņš izcēla.

"Atstāsim to, ka trīs punktus esam nopelnījuši, bet spēlēt mēs viennozīmīgi varējām labāk."

Iepriekšējos mačos Latvijai nesanāca izmantot vairākumus, bet šajā spēlē Latvijai izdevās realizēt "lielo" vairākumu, uz ko norādīja arī Vītoliņš.

"Labi, ka piecatā pret trijiem iemetām. Vairākums ir tas, ko vai nu izdodas spēlēt, vai arī tu to moci ārā. Tas ir jātrenē visu laiku, vairākums tomēr ir noteicošais," stāstīja treneris. "Arī šodien tas bija noteicošais. Pateicoties vairākumam mēs arī izvirzījāmies vadībā 3:1. Trešos vārtus iemetām pieci pret pieci, bet tomēr mēs pirms tam piecas minūtes pavadījām vairākumā."

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Norvēģija

"Redzējām arī aizvadītajās spēlēs viņš ir ļoti daudz metienus nobloķējis. Bezbailīgs, protams, vienmēr var kaut ko uzlabot, bet viņš ir labs mazākuma spēlētājs," tā Vītoliņš raksturoja Mārtiņu Dzierkalu, kurš mačā pret Norvēģiju spēlēja diezgan daudz arī mazākumā.

Vēl Vītoliņš atklāja, ka Teodora Bļugera sakarā joprojām jaunumu nav, taču valstsvienība ar viņu mēģina sazināties un gaida atbildi. Treneris arī apgalvoja, ja komandai pievienosies gan Bļugers, gan Kristiāns Rubīns, tas jau būs jūtams pastiprinājums izlasei.

Tiesa, ja Latvijas valstsvienības rindas papildinās Bļugers un Rubīns, tad Klāvam Veinbergam un Oskaram Lapinskim būs jādodas atpakaļ uz Latviju, jo katrai komandai var būt tikai 25 akreditēti spēlētāji.

Ceturtdien Latvijai pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. Svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs 24.maijā ar maču pret Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu