Video ⟩ Bertāns un "Mavericks" cieš sakāvi Rietumu konferences pirmajā finālspēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns ceturtdien neguva punktus, un viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences pirmajā finālspēlē.

"Mavericks" basketbolisti viesos ar 87:112 (18:28, 27:26, 24:34, 18:24) piekāpās Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinēja lomā ar 0-1. 

Bertāns laukumā pavadīja 13:22 minūtes, kuru laikā punktus neguva. Viņš grozam garām meta visus četrus izpildītos tālmetienus, savāca vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra divas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus un maču noslēdza ar +/- rādītāju -5. 

Neveiksmīgi spēlēja arī "Mavericks" līderis Luka Dončičs, kurš guva 20 punktus. Viņš realizēja vien 6 no izmestajiem 18 metieniem, septiņas reizes kļūdījās, bet viņa lietderības rādītājs bija -30. Slovēnim spēlējot aizsardzībā, viņa pretspēlētāji guva 24 punktus.

Dončičs pirmo reizi karjeras laikā izslēgšanas spēlēs (24 mačos) pieļāva vairāk kļūdu, nekā realizēja izpildītos metienus. 

Spensers Dinvidijs izcēlās ar gūtiem 17 punktiem, bet Džeilens Bransons pievienoja 14 punktus. 

Dalasas spēlētāji iemeta vien 11 no 48 tālmetieniem (22,9%).

Tikmēr uzvarētājiem 21 punktu guva un 12 bumbas zem groziem savāca Stefans Karijs, pa 19 punktiem iemeta Endrū Viginss un Džordans Pūls, bet Kleja Tompsona kontā 15 punkti. 

Sērijas otrā spēle Sanfrancisko notiks naktī uz sestdienu. 

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Warriors" ar 53 panākumiem bija trešie

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu