Čukste par Rīgas "Dinamo" ēras beigām: Tas noteikti nepalīdzēs Latvijas hokejam

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases aizsargam Kārlim Čukstem spēlēšana Čehijas klubā Tršinecas "Ocelārži" būs solis uz priekšu viņa attīstībā, sarunā ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) atzīst aizsargs. Savukārt tas, ka pienācis gals Rīgas "Dinamo" komandai, nenākšot par labu Latvijas hokejam.

Čukste šo sezonu noslēdza Somijas klubā Lahti "Pelicans", bet pirmo pusi pavadīja Rīgas "Dinamo" komandā, kas līdz ar izstāšanos no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), beigusi savu pastāvēšanu.

"Tas noteikti nepalīdzēs Latvijas hokejam, taču ceru, ka tuvāko sezonu laikā būs risinājums un Latvijā būs profesionāla komanda, kurā hokejisti var attīstīties un spēlēt augstā līmenī," IIHF citē Čukstes teikto.

Lielākā daļa no pašreizējās izlases sastāva ir spēlējuši KHL un "Dinamo" jaunatnes sistēmā. Čukste "Dinamo" rindas papildināja pēc tam, kad viņam neizdevās nostiprināties Ziemeļamerikas profesionālajā hokejā.

"Nepievienojos "Dinamo" tikai tāpēc, ka gribēju mājās, taču saprotu, ka daudziem tas ir ļoti svarīgs faktors. Spēlēšana ārzemēs nostāda tevi ārpus komforta zonas un palīdz gūt pieredzi un, to uzkrājot, iegūst arī izlase. Valstsvienībā reizēm pārrunājam savas pieredzes dažādās līgās," atklāja aizsargs.

Nākamo sezonu 22 gadus vecais Čukste sāks "Ocelārži" komandā, kas Čehijas meistarsacīkstēs uzvarējusi trīs sezonas pēc kārtas.

"Par Čehiju diezgan daudz esmu dzirdējis no Latvijas hokejistiem, kas tur ir spēlējuši. Esmu tur bijis, taču neesmu spēlējis ilgstošu laika periodu. Tāpat esmu redzējis dažas spēles un runājis ar komandas biedriem. Sagaidu, ka būs daudz tehnikas meistarīgu un ātru spēlētāju izpildījumā. Vajadzētu būt interesanti. Esmu daudz ko dzirdējis par Tršinecas klubu un izskatās, ka spēlēšana tur būs solis uz priekšu manā attīstībā," stāstīja Čukste.

Aizsargs Somijā notiekošajā pasaules čempionātā piedalījies visās trīs Latvijas izlases līdzšinējās spēlēs un atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli, kā arī neitrālu lietderības koeficientu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu