Vācijas hokeja izlases trenere šokēta par žurnālistes jautājumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džesika Kembela
Džesika Kembela Foto: AP/Scanpix

Pirmo reizi pasaules čempionātā (PČ) hokejā vīriešiem treneru štābā ir sieviete. Vācijas izlasē galvenajam trenerim Tonijam Sēderholmam asistē Džesika Kembela, kurai turnīrā uzdots neētisks un aizskarošs jautājums.

29 gadus vecā kanādiešu speciāliste ir daļa no Vācijas hokeja izlases. Viņa arī spēļu laikā ir treneru štābā, kas atrodas uz aiz spēlētāju soliņa. 

Slovākijas RTVS žurnāliste Barbora Žačikova Kembelai vaicājusi: "Kā ir būt komandā, kad esi skaista sieviete un kolektīvs ir pilns ar tik izskatīgiem vīriešiem? Varbūt jums kāds no viņiem patīk vairāk."

Slovākijas reportieres uzdotais jautājums esot šokējis Kembelu, vēsta Somijas izdevums YLE.

Kembela atbildēja: "Atvainojiet, es nesaprotu, ko jūs mēģināt pateikt."

Pēc tam reportiere atkārtoja savu jautājumu.

"Tas ir mans darbs, un tā ir mana profesija. Spēlētāji dara savu darbu, un mums ir ļoti labas attiecības un nekas vairāk," aizrādīja trenere.

Kembela savu spēlētājas karjeru noslēdza 2020. gadā Zviedrijas klubā "Malmo". Pēc tam viņa pievienojās Vācijas augstākās līgas (DEL) kluba Nirnbergas "Ice Tigers" treneru kolektīvam. 

Vācijas izlasē Kembela ar hokejistiem strādā individuāli un ir iesaistīta vairākuma izspēles taktikas izstrādē. 

"Es biju pārsteigta un pateicīga par šo iespēju. Mums ar Toniju bija patiešām daudzas labas sarunas jau iepriekš. Mēs runājām tikai par hokeju, manu pieredzi Nirnbergā un to, ko es tur darīju," iepriekš sarunā ar IIHF stāstīja Kembela.

Vienas sezonas laikā Kembela kļuvusi par pirmo hokeja treneri gan DEL līgā, gan pasaules čempionātā, kas hokeja sabiedrībā izpelnījās lielu uzmanību. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu