Gulbis ATP rangā atkāpjas uz ceturtā simta beigām

CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis.
Ernests Gulbis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis vēl 24 vietas un ieņem 384. pozīciju.

Gulbis šonedēļ piedalās Vičencas "Challenger" turnīrā, kur centīsies iekļūt pamatsacensībās.

Arī pārējie Latvijas tenisisti piedzīvojuši kritumus rangā. Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs zaudējis divas vietas (763.), Mārtiņš Podžus atkāpies par trīs pozīcijām (822;), kamēr Kārlis Ozoliņš vēl par septiņām vietām (1496.). Vēl Artūrs Lazdiņš, Jānis Podžus un Mārtiņš Rocēns zaudējuši pa 12 pozīcijām (visiem - dalīta 1925.).

Sākoties Francijas atklātajam čempionātam, ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņu nav. Līderpozīciju saglabājis serbs Novaks Džokovičs, otro vietu ieņem krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs. Ceturtajā vietā atrodas grieķis Stefans Cicips, pozīciju zemāk ir spānis Rafaels Nadals, kuram seko tautietis Karloss Alkarass, nemainīgi septītais ir krievs Andrejs Rubļevs, astoto pozīciju ieņem norvēģis Kaspers Rūds, aiz viņa ir kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims un desmitnieku noslēdz itālis Mateo Berretīni.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās divi "ATP 250" turnīri. Ženēvā uzvarēja Rūds, bet Lionā trofeju izcīnīja brits Kemerons Norrijs, kurš rangā ir nemainīgi 11. pozīcijā.

Dubultspēļu rangā par Latvijas pirmo numuru kļuvis M.Podžus, kurš zaudējis vienu pozīciju (632.), bet uzreiz 73 vietu kritums ir Štrombaham (666.), kamēr Ozoliņš savu pozīciju nemaina (992.). Vēl J.Podžus atguvis sešas pozīcijas (1328.), kamēr Lazdiņš zaudējis 13 vietas (dalīta 1425.vieta), Rocēns ir par četrām vietām augstā nekā iepriekš (dalīta 1675.), bet trīs vietu kritums ir Danielam Linkunam-Morozovam (dalīta 2095.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu