Parīzē gaviles, Madridē sēras

Kilians Mbapē Foto: AP/Scanpix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdienas vakarpusē futbola zvaigzne Kilians Mbapē paziņoja, ka paliek uzticīgs savam līdzšinējam klubam Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Līgums ar Francijas futbola flagmani pagarināts uz trim gadiem. Ar savu lēmumu Mbapē salauza sirdi spāņu superklubam Madrides "Real", kas rezultatīvajam uzbrucējam redzēja vietu savā sastāvā.

"Real" komanda uz Mbapē acis meta vairākus gadus. Nebūs pārspīlēts, sakot, ka kluba prezidents Florentino Peress bija apsēsts ar Francijā mītošo futbola zvaigzni. Šis ir ļoti smags sitiens "Real", jo komandas vadība sezonas laikā visu uzmanību bija koncentrējusi Mbapē iegūšanai, tāpēc futbola tirgū otrajā plānā palika citi potenciālie pirkumi.

Pagājušajā vasarā "Real" nolīga sev jaunu galveno treneri - Karlo Ančeloti, un viņš kopā ar kluba prezidentu Peresu uzsvēra, ka sezonas laikā vienība, visticamāk, pārdos spēlētājus, lai varētu noslēgt vienu no finansiāli lielākajiem līgumiem futbola vēsturē ar 23 gadus veco uzbrucēju. Tieši tāpēc komanda atļāva ilggadējam aizsardzības balstam Serhio Ramosam doties uz PSG.

Klubs pagājušajā vasarā Anglijas futbola premjerlīgas klubam Mančestras "United" par 50 miljoniem eiro pārdeva aizsargu Rafaelu Varānu. Nesenajā transfēru logā Spānijas karalisko klubu pameta Serhio Regilons, Ašrafs Hakīmi un Martins Ēdegors, kopumā par šiem trim futbolistiem vienības bankas konts papildinājās par 105 miljoniem eiro. Tika izveidots lielisks naudas portfelis Mbapē pievilināšanai, bet sapnis par Krištianu Ronaldu aizvietotāju nepiepildījās...

Pats Mbapē šo situāciju komentēja šādi: "Visi zināja, ka pagājušajā gadā vēlējos pamest PSG. Taču tagad lietas ir mainījušās gan sportiskā, gan personiskajā ziņā. Nevēlējos pamest savu dzimteni. Es šo lēmumu pieņēmu pirms nedēļas. Respektēju Madrides "Real" centienus mani iegūt, viņi patiešām veica fantastisku darbu."

Kilians Mbapē
Kilians Mbapē Foto: EPA/Scanpix

Skaidrs, ka bez "Real" par futbolista pakalpojumiem interesējās vēl daudzi citi Eiropas lielie klubi, jo tāds talants tāpat vien apkārt nemētājas. Mbapē savā agrīnajā vecumā ir paspējis ar nacionālo izlasi 2018. gadā uzvarēt Pasaules kausā. Francijas augstākajā līgā "Ligue 1" Mbapē triumfējis trīs reizes un kopumā, pārstāvēdams "Monaco" un "PSG", ir pamanījies gūt 221 vārtus, atdot 124 rezultatīvas piespēles 330 aizvadītajos mačos.

Pats futbolists neilgi pēc līguma parakstīšanas atklāja, ka viņš sezonas laikā arī sarunājies ar Anglijas sudraba medaļu ieguvējiem "Liverpool". Taču futbolists apstiprināja, ka galvenā izvēle bijusi starp "Real" un PSG. "Tas ir labs klubs ("Liverpool"), mēs ar komandas vadību pirms pieciem gadiem tikāmies, kad vēl spēlēju "Monaco". Tā ir izcila organizācija. Protams, gala izvēle bija starp Madrides "Real" un Parīzes "Saint-Germain," sarunā ar medijiem atklāja pasaules sporta zvaigzne.

Tiek lēsts, ka Mbapē vienas nedēļas laikā nopelnīs miljons eiro, bet sezonas nogrieznī ap 40 miljoniem eiro.

"Patiešām priecājos, ka varēšu savu karjeru turpināt šeit," pēc līguma parakstīšanas atzina Mbapē. "Varēšu palikt Parīzē, savā dzimtenē. Ceru, ka mēs turpmāko sezonu laikā izcīnīsim daudz titulu."

Sezonas noslēdzošo maču parīzieši aizvadīja pret Jāņa Ikaunieka kādreizējo komandu "Metz". Tieši pirms šīs spēles medijus pāršalca ziņa par Mbapē palikšanu PSG. Tanī spēlē Mbapē izcēlās ar "hat-trick" jeb trīs gūtajiem vārtiem. Pirms spēles kluba īpašnieks Nasers Al-Helaifi pasniedza Mbapē simbolisku kreklu, uz kura bija rakstīts 2025 - simbolizējot jauno līgumu. "Vēlos pateikties kluba prezidentam Naseram Al-Helaifī par uzticību, sapratni un pacietību. Tāpat vēlos pateikties visiem PSG faniem gan Francijā, gan citviet pasaulē par fantastisko atbalstu pēdējo mēnešu laikā. Cīnoties plecu pie pleca, mēs radīsim Parīzē maģiju," pēc spēles izteicās Mbapē.

Nasers Al-Helaifi un Kilians Mbapē
Nasers Al-Helaifi un Kilians Mbapē Foto: SIPA/Scanpix

Sajūsmu par uzbrucēja palikšanu komandā neslēpa arī ambiciozais komandas īpašnieks Al-Helaifi: "Kiliana palikšana mūsu klubā ir vēsturisks brīdis un svinību cienīgs moments mūsu līdzjutējiem visā pasaulē. Kopš Mbapē piebiedrošanās mūsu ģimenei, viņš ir kļuvis par izcilu futbolistu. Apņemoties palikt PSG, viņš būs kluba nākotne gan laukumā, gan ārpus tā."

Parakstot līgumu ar Mbapē Parīzes klubs cer, ka beidzot izdosies izcīnīt vienu no prestižākajām trofejām visā futbolā, kuru komandai nav izdevies turēt savās rokās – UEFA Čempionu līgas trofeju. Vai Mbapē spēs palīdzēt PSG izcīnīt šo ilgi kāroto kausu?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu