Video un foto ⟩ Aizraujošās un pārsteidzošās spēlēs noskaidroti hokeja PČ pusfinālisti

CopyDraugiem X Whatsapp

2022. gada pasaules hokeja čempionātā ceturtdien Somijā noskaidrojās četras komandas, kas cīņu par medaļām turpinās pusfinālos. Vienā no tiem spēkosies mājinieki Somijas hokejisti ar ASV izlasi, bet otrs duelis būs starp Kanādu un Čehiju. Pusfināla mači notiks sestdien, bet svētdien risināsies noslēdzošās cīņas par medaļām.

Helsinkos ceturtdaļfināla duelī ceturtdien vakarā ASV negaidīti ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pieveica Šveici, kas grupu turnīrā bija vienīgā komanda, kura uzvarēja visos septiņos mačos.

12.minūtē Bens Majerss izvirzīja amerikāņus vadībā, gūstot vārtus vairākumā, bet 17.minūtē rezultāta starpību dubultoja Edams Godets - 2:0.

Otrajā periodā amerikāņiem bija divi noraidījumi, kas palika neizmantoti.

Pirmajā periodā pa pretinieku vārtiem vairāk meta amerikāņi (12:4), bet otrajā jau pārsvars šajā rādītājā bija šveiciešiem - 17:6.

55.minūtē Majerss guva trešos vārtus ASV labā.

Šveice pirmoreiz vārtsargu Leonardo Dženoni pret sesto laukuma spēlētāju nomainīja jau piecas minūtes un 41 sekundi pirms mača beigām.

Amerikāņi četrreiz netrāpīja tukšos vārtos, reizi trāpot pa vārtu stabu.

Džeremijs Sveimens "sauso" spēli aizvadīja, atvairot 33 šveiciešu metienus.

Pretējos vārtos Dženoni tika galā ar 19 no 22 amerikāņu metieniem.

Tikmēr paralēli Tamperē notikušajā ceturtdaļfināla mačā olimpiskā čempione un pasaules vicečempione Somija atspēlēja divu vārtu deficītu un pieveica Slovākiju ar 4:2 (1:2, 1:0, 2:0).

17 gadus vecais Adams Sikora devītajā minūtē un Pavols Regenda 16.minūtē izvirzīja vadībā Slovākiju - 2:0.

Līdz perioda beigām somi vienus vārtus atguva, 19.minūtē vārtus gūstot Marko Antilam, kurš 24.minūtē panāca izlīdzinājumu ar vēl vienu precīzu metienu.

Somus vadībā 45.minūtē izvirzīja Sakari Manninens, kurš no vārtu priekšas pārspēja slovāku vārtsargu Adamu Hūsku - 3:2.

Minūti un 44 sekundes pirms pamatlaika beigām slovāki nomainīja vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, taču somi pārķēra ripu, trijatā izslidoja pret vienu aizsargu, un vārtos ripu raidīja Meenalanens - 4:2.

Antila sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, bet vārtos Juho Olkinuora atvairīja 19 metienus.

Slovākijas vārtos Hūska atvairīja 21 metienu.

Jau ziņots, ka dienas agrajās spēlēs pērn Rīgā par čempioniem kronētie Kanādas hokejisti Tamperē atspēlējās n 0:3 mačā ar Zviedriju un papildlaikā uzvarēja ar 4:3 (0:2, 0:1, 3:0, 1:0), bet Čehija Helsinkos ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) guva virsroku pār Vāciju.

Pusfināli notiks sestdien. Plkst. 14.20 sāksies Somijas un ASV duelis, bet 18.20 paredzēts starts Kanādas un Čehijas cīņai.

Šveice turnīru noslēgusi piektajā vietā, tai seko ceturtdaļfinālu neveiksminieces Zviedrija, Vācija un Slovākija.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība B grupā Tamperē ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs ieņēma piekto vietu, finišējot desmitajā vietā čempionātā un izslēgšanas cīņās neiekļūstot.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu