Latvijas futbolisti sāk UEFA Nāciju līgas turnīru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sanita Ieva Sparāne

UEFA Nāciju līgas turnīru šodien savu līdzjutēju priekšā sāks Latvijas nacionālā futbola komanda, kas "Daugavas" stadionā D līgas spēlē spēkiem mērosies ar labi zināmo Andoras izlasi. Mačs sāksies pl. 19.00.

Kopš 2016. gada Latvija - Andora tikušās sešas reizes. Trīsreiz uzvarējusi Latvijas izlase, trīsreiz mači noslēgušies bezvārtu neizšķirti. Nevienā no sešām spēlēm Latvija pret šo pretinieku nav zaudējusi vārtus. 

Uz jūnija spēlēm galvenā trenera Daiņa Kazakeviča rīcībā ir teju visi labākie pieejamie spēki. Savainojuma dēļ ar izlasi nav vārtsargs Roberts Ozols un pussargs Mārtiņš Ķigurs, kuram bez futbola jāiztiek vēl diezgan ilgi.

Kazakevičs preses konferencē neslēpa, ka komandas mērķis ir uzvarēt savā grupā, kas pēc diviem gadiem dotu tiesības spēlēt līmeni augstāk ar spēcīgākiem pretiniekiem. 

"Skaidrs, ka mērķis ir pirmā vieta. Salīdzinot ar situāciju pirms diviem gadiem, esam gatavāki un nobriedušāki šī mērķa sasniegšanai," pauda Kazakevičs. 

Latvija - Anrdora pēdējo reizi tikās 2020. gada novembrī, kad viesos pārliecinošu uzvaru ar 5:0 svinēja Latvijas futbolisti. 

"Mums ir nepieciešami trīs punkti pirmajā spēlē, bet mēs uz priekšu ejam soli pa solim," teica Kazakevičs. 

 

FIFA rangā Latvija pašlaik ieņem 135. pozīciju, kamēr Andora atrodas 20 vietas zemāk. 

6. jūnijā Latvijas komanda savā laukumā uzņems Lihtenšteinu, 10. jūnijā viesos tiksies ar Moldovu un 14. jūnijā ar Lihtenšteinu.

"Andoras spēles stils nav būtiski mainījies. Varbūt spēlē nedaudz drosmīgāk un pārsvarā izmanto divas pamatshēmas. Bet spēles stils un spēku samērs nav daudz mainījies. Ir vairāki elementi, kuros šī komanda ir kļuvusi spēcīgāka. Ir zināmas nianses, ar kurām mums jārēķinās. Šobrīd lielā mērā visu izšķirs tas, cik veiksmīgi mums izdosies realizēt savas iestrādnes," skaidroja Kazakevičs.

"Ceru, ka mums izdodies kontrolēt spēli no pirmās līdz pēdējai minūtei, bet mēs gatavojamies dažādiem scenārijiem." 

"Mums jāspēlē agresīvi un tajā pašā laikā ar vēsu galvu. Mums jāparāda sava labākā spēle, un domāju, ka ar to nekādām problēmām nevajadzētu būt," izteicās pussargs Kristers Tobers. 

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts jūnija spēlēm

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors ("Jagiellonia", Polija), Krišjānis Zviedris ("Liepāja"), Rihards Matrevics ("Valmiera").

Aizsargi: Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Mārcis Ošs (Jūrmalas "Spartaks"), Kaspars Dubra, Vladislavs Sorokins, Elvis Stuglis (visi - RFS), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Daniels Balodis, Emīls Birka, (abi "Valmiera").

Pussargi: Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Vladimirs Kamešs ("Riga"), Renārs Varslavāns, Artūrs Zjuzins (abi - RFS), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Jānis Ikaunieks ("KuPs", Somija).

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis ("Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leivārdenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera"), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu