Strēlnieks ar "Žalgiri" izcīna Lietuvas čempionāta bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Lino Žemgulio

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzas sērijas ceturtajā mačā guva astoņus punktus, palīdzot Kauņas "Žalgiris" izcīnīt bronzas godalgas.

"Žalgiris" viesu lomā ar rezultātu 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21) pārspēja "Šiauliai-7bet" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-0.

Strēlnieks ceturtajā sērijas mačā laukumā bija 15 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot divus no trīs tālmetieniem un divus soda metienus. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, pa vienai reizei pazaudēja un pārtvēra bumbu, tika pie četrām personīgajām piezīmēm, sakrāja negatīvu +/- rādītāju -1 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu deviņi.

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Mareks Blaževičs, kamēr vēl 15 punktus guva Artūrs Milaknis.

Mājinieku rindās ar 23 punktiem izcēlās Donāts Sabeckis.

Cīņā par Lietuvas čempionu titulu Kaspara Bērziņa Panevēžas "Lietkabelis" sērijā līdz četrām uzvarām atrodas iedzinējos ar 1-2 pret Viļņas "Rytas".

Pēdējo reizi LKL Kauņas "Žalgiris" neuzvarēja 2009./2010.gada sezonā, kad finālā piekāpās Viļņas "Rytas" vienībai. Savukārt Panevēžas basketbolisti finālsērijā spēlē otro reizi. 2017.gada izšķirošajā sērijā "Lietkabelis" ar 1-4 piekāpās Kauņas kluba.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu