Kazakevičs: Uzvarējām sarežģītā spēlē pret neērtu pretinieku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Reuters/ScanPix

Uzvara pār Andoru nāca sarežģītā cīņā, turklāt pretinieks bija komandai neērts, tāpēc ir gandarījums par panākumu par spīti izaicinājumiem, preses konferencē uzsvēra Latvijas vīriešu futbola valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas izlase piektdien Daugavas stadionā Rīgā šī cikla pirmajā UEFA Nāciju līgas D līgas mačā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzveica Andoru.

"Esam priecīgi, ka sarežģītā spēlē pret neērtu pretinieku esam uzvarējuši. Bijām gatavi arī šādam scenārijam. Priecājos, ka spēles gaitā uzlabojām savas kvalitātes un sniegumu divcīņās. Pirmais puslaiks parādīja nervozitāti spēlētājos un pretinieku labo gatavību, taču otrajā puslaikā mums izdevās savākt otrās bumbas un labāk veidot uzbrukumus. Pirmā puslaika sniegums mums ir kārtīgi jāizanalizē, lai izdarītu secinājumus," preses konferencē Kazakeviča teikto citē Latvijas Futbola federācija (LFF)..

"Patīkami, ka turnīru esam sākuši ar pozitīvu rezultātu."

"Bija spēlētāji, kuri nospēlēja pietiekoši labi, bija tādi, kuri tikai vienu puslaiku, bet bija arī tādi, kuri ar šo maču īsti netika galā. Mēs ļoti gaidījām puslaiku pārtraukumu, jo bija jāievieš korekcijas. Mazliet arī nomierinājāmies pēc pirmā satraukuma un kļūdām vienkāršās situācijās," piebilda treneris.

"Gatavojoties mačam, lielu uzmanību pievērsām standartsituācijām abos laukuma galos. Prieks, ka iestrādnes nostrādāja."

"Mēs pirms spēlēm nosakām 11 metru soda sitienu izpildītāju, kurš tam arī attiecīgi gatavojas. Pēc hierarhijas tas ir Jānis Ikaunieks. Uzslavas Robertam Uldriķim, kurš mums šodien ļoti palīdzēja," komandas trešos vārtus komentēja Kazakevičs.

Treneris paskaidroja arī izvēli par labu Pāvelam Šteinboram Latvijas komandas vārtos. "Par vārtsarga pozīciju domājām ilgi. Svarīgs faktors bija pieredze, jo pretinieks ir specifisks. Pāvelam tomēr ir liela pieredze izlasē un saspēlētībā ar aizsargiem. Tieši uz pirmo spēli mentālie un psiholoģiskie aspekti bija ļoti svarīgi."

Maču klātienē vēroja 5863 skatītāji.

"Šādās spēlēs tribīņu enerģētika ļoti palīdz. Tā palīdz tikt pāri sarežģītiem posmiem. Paldies par atbalstu! Ceru, ka arī pirmdienas mačā tribīnes mūs dzīs uz priekšu," izcēla treneris.

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 6. jūnijā "Daugavas" stadionā pret Lihtenšteinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu