Velsas futbolisti pieveic Ukrainu un kvalificējas Pasaules kausam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: X03810/Scanpix

Velsas vīriešu futbola izlase svētdien Kārdifā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtas Eiropas zonas finālmačā un kā pēdējā no Vecā kontinenta nodrošināja vietu finālturnīrā.

Velsa A zara finālmačā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Ukrainu.

Jau ceturtajā minūtē velsiešu vārtos bumbu ieraidīja Oleksandrs Zinčenko, taču Ukrainas futbolists pasteidzās un pirms tiesneša svilpes izpildīja brīvsitienu, tāpēc rezultāts palika nemainīgs. Ruslans Maļinovskis ar atkārtotu mēģinājumu izdarīja bīstamu sitienu, bet Velsas vārtsargs Veins Henesijs tvēra bumbu.

Mājinieki vadību ieguva 34.minūtē, kad pēc Gereta Beila izpildītā brīvsitiena Andrijs Jarmolenko ar galvu ievirzīja bumbu vārtos. Tuvojoties puslaika beigām, soda laukumā krita Jarmolenko, bet pēc VAR iesaistes tika lemts, ka 11 metru soda sitiens uz Velsas vārtiem nav jānozīmē.

Pamatlaika priekšpēdējā desmitminūtē Ukrainas vārtsargs Georgijs Buščans glāba komandu no nonākšanas vēl lielākos iedzinējos, bet Brenans Džonsons trāpīja pa vārtu stabu. Noslēdzošajā desmitminūtē pāris epizodēs Henesijs liedza ukraiņiem izraut neizšķirtu, kas nozīmētu mača turpināšanos papildlaikā.

Velsa Pasaules kausa B apakšgrupā cīnīsies ar Angliju, ASV un Irānu. Tā finālturnīrā spēlēs otro reizi vēsturē un pirmo kopš 1958.gada, kad 16 komandu turnīrā iekļuva ceturdaļfinālā.

Ukrainas futbolisti trešdien pusfināla mačā, kas Krievijas iebrukuma dēļ tika pārcelts no marta beigām, Glāzgovā ar 3:1 pārspēja Skotiju. Savukārt velsieši jau marta beigās ar rezultātu 2:1 uzveica Austriju.

No Eiropas zonas finālturnīrā spēlēs arī Beļģija, Horvātija, Dānija, Anglija, Francija, Vācija, Nīderlande, Polija, Portugāle, Spānija, Serbija un Šveice.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu