Medijs: Šmits pēc sezonas atstās "Barcelona" un pievienosies "Valencia"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolists Rolands Šmits pēc sezonas atstās "Barcelona" un pievienosies citam Spānijas klubam "Valencia", balstoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Kostas Melajess no "Gazzetta.gr".

Šmits, kuram 25. jūnijā būs 27. dzimšanas diena, vienu no Eiropas spēcīgākajiem basketbola klubiem pārstāv kopš 2017. gada. Pērn viņam ar "Barcelona" izdevās kļūt par Spānijas čempionu, kā arī sasniegt ULEB Eirolīgas finālu.

Latvijas basketbolists ar "Barcelona" vienību šosezon sasniedzis Spānijas ACB līgas pusfinālu, kur patlaban sērijā ir neizšķirt 1-1 cīņā pret Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvēto Badalonas "Juventut".

Šmits šosezon Eirolīgā vidēji mačā guva 4,4 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, bet Spānijas čempionātā jeb ACB līgā viņa kontā šobrīd ir 5,2 punkti un 3,0 pie groziem savāktas bumbas.

Valmierā uzaugušais sportists pirms 10 gadiem pārcēlās uz Spāniju, kur viņš profesionāla basketbolista karjeru attīstīja "Fuenlabrada" kluba sistēmā.

Spānijas ACB līgas regulārajā čempionātā "Valencia" ierindojās trešajā vietā ar 46 punktiem aiz Madrides "Real" (50 punkti) un "Barcelona" (54 punkti).

Savukārt "play-off" turnīrā "Valencia" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā, piekāpjoties Artūra Kuruca pārstāvētajai Vitorijas "Baskonia".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu