Foto ⟩ Kazakevičs: Uzvara nāca sarežģīti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālās futbola komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc gūtā panākuma pār Lihtenšteinas izlasi izteicās, ka uzvara nākusi sarežģīti. 

Pirmdien Latvijas izlase izcīnīja otro uzvaru UEFA Nāciju līgas turnīrā, teju 6000 savu līdzjutēju priekšā "Daugavas" stadionā ar 1:0 pārspējot Lihtenšteinu.

"Mēs bijām pietiekoši organizēti un pieturējāmies pie sava plāna, lai arī ne viss, protams, izdevās. Īpaši uzbrukumu noslēgumā. Kamēr pirmās spēles pretinieks Andora ir fiziski spēcīgāka, tikmēr Lihtenšteina ir tehniskāka un ar labu spēles disciplīnu. Pie tā visa, ka mums laukumā bija diezgan liels pārsvars, uzvara nāca sarežģīti," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Foto: UEFA Nāciju līgas spēle: Latvija - Lihtenšteina

"Uzskatu, ka mūsu uzvara viennozīmīgi bija pelnīta un rezultāts ir likumsakarīgs, lai arī mēs gribējām spēlēt ātrāk un precīzāk. Mums neizdevās visu spēli izturēt vienādi augstu tempu, tomēr pretinieku paguršana otrajā puslaikā noteikti bija rezultāts mūsu darbībām. Mūsu spēles stils prasa daudz arī no pretiniekiem, jo cenšamies saasināt situācijas un nogādāt bumbu soda laukumā."

Piektdien Latvijas futbolisti ar 3:0 apspēlēja Andoru. 

Piektdien Latvija viesosies Moldovā, bet nākamajā otrdienā vasaras spēļu ciklu noslēgs ar maču Lihtenšteinā. Septembrī vispirms būs mačs mājās ar Moldovu, bet pēc tam izbraukuma spēle Andorā.

"Mūsu sniegums bija labāks nekā pirmajā spēlē, daudzās spēles komponentēs izdarījām labu mājasdarbu. Protams, tas negarantē uzvaras un vārtu guvumus. Spēles likteni izšķīra viens vārtu guvums, un es esmu komandai par parādīto sniegumu pateicīgs, jo situācijā, kad rezultāts mūs neapmierināja, futbolisti palika pie spēles plāna. Esam kļuvuši pārliecinātāki un arī situācijās, kad ne viss iet pēc plāna, zinām, ko darīt," izcēla treneris.

"Līdzjutēju atbalsts bija fantastisks. Tas bija pozitīvs atbalsts – arī tad, kad komandai spēle nevedās. Šajā uzvarā ir liels līdzjutēju nopelns."

 

"Pie cita spēles ritējuma es būtu vēlējies veikt citas spēlētāju maiņas, lai parotētu sastāvu, taču trīs punkti šajā mačā tomēr bija vitāli nepieciešami. Laukumā nākušie mums ļoti palīdzēja, maiņas izdevās," skaidroja Kazakevičs.

"Artūrs Zjuzins noteikti ir viens no mūsu svarīgākajiem spēlētājiem. Viņš ļāva mums pamainīt spēles zīmējumu."

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiek jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā visas komandas aizvada divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu