Kanādas futbolisti pārtrauc streiku un atsāk gatavošanos Pasaules kausam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Kanādas futbolisti ir pārtraukuši streiku un atsāka gatavošanos 2022.gada Pasaules kausam, taču norādīja, ka vēl sagaida attiecīgos lēmumus no Kanādas Futbola federācijas ("Canada Soccer").

Kanādas futbola izlases spēlētāju streika dēļ svētdien pārbaudes spēle ar Panamas valstsvienību nenotika. Spēlētāji atteicās doties laukumā, jo nav spējuši vienoties ar federāciju darba līguma jautājumā. Lēmumu futbolisti pieņēma vien pāris stundas pirms paredzētā mača Vankūverā.

Vīriešu valstsvienības izplatītajā paziņojumā teikts, ka lēmums neiziet laukumā tika pieņemts pēc tam, kad spēlētāji pagājušajā ceturtdienā noraidīja komandai iesniegto līguma piedāvājumu.

Pirmajā paziņojumā arī teikts, ka sarunas starp federāciju un valstsvienību, kas šogad pirmo reizi 36 gadu laikā kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, ir notikušas kopš marta.

Kā norāda spēlētāji, federācija nevajadzīgi paildzinājusi sarunu procesu, bet ceturtdien iesniegtais darba līguma piedāvājums nav bijis pieņemams.

Savukārt otrajā paziņojumā teikts, ka Kanādas futbola izlase ir atsākusi gatavošanos Pasaules kausam, taču joprojām nav panākta vienošanās ar federāciju.

"Spēlētāji svētdienas vakarā tikās ar federācijas pārstāvjiem un turpinās pārrunas, taču visi jautājumi vēl nav atbildēti un lēmumi nav pieņemti," norādīts paziņojumā.

Kanādas izlasei ceturtdien paredzēts mačs pret Kirasao izlasi un nākamnedēļ vēl viena spēle pret Hondurasu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu