Slovēnijā liela neskaidrība par Dončiča apdrošināšanas rekordlielo maksu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Slovēnijas Basketbola asociācija (KZS) joprojām gaida informāciju no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eirolīgas spēlētāju apdrošināšanu, vēsta KZS.

2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Slovēnijas izlasei 30. jūnijā jāspēkojas ar Horvātiju un 3. jūlijā ar Zviedriju.

Savukārt no 1. līdz 18. septembrim risināsies 2022. gada Eiropas čempionāts, kur jāpiedalās pašreizējai kontinenta čempionei Slovēnijai.

Šovasar komandai plāno palīdzēt valstsvienības lielākās zvaigznes Gorans Dragičs un Luka Dončičs, kuri 2017. gadā kaldināja Slovēnijas triumfu Eiropas čempionātā, pa ceļam ceturtdaļfinālā uzveicot Latvijas izlasi.

"Mums komandā ir viena no lielākajām pasaules basketbola zvaigznēm, kas vasaras vidū ir gatava ziedot savas brīvās dienas, taču mēs neesam saņēmuši informāciju no FIBA," paziņojumā norāda KZS ģenerālsekretārs Rašo Nesterovičs.

Dončičs pērn ar Dalasas "Mavericks" komandu parakstīja piecu sezonu līgumu par 207 miljoniem ASV dolāru.

NBA dalībnieki, kā arī daži Eirolīgas spēlētāji var spēlēt valstsvienībās tikai tad, ja viņiem nomaksā apdrošināšanu par traumu risku. Summa ir atkarīga no spēlētāja atalgojuma līgumsaistībās ar klubu.

Pērn KZS prezidents Matejs Erjavecs izteicās, ka Dončiča apdrošināšana būs rekordliela - nesalīdzināma ar iepriekšējo praksi. Viņš minēja 100 000 ASV dolāru.

KZS vadītājs minēja salīdzinājumu, ka 2017. gadā Dragiča apdrošināšana bijusi ap 15 000 ASV dolāru.

"Par cipariem nevaru runāt, jo šis ir pavisam cits gadījums nekā visi iepriekšējie. Un tā ir galvenā problēma, jo mums nav nekādas informācijas no FIBA. Neoficiāli viņi pat lika mums mēģināt vienoties ar klubu vai Dalasas īpašnieku," turpināja Nesterovičs.

"Mēs atradīsim risinājumu, jo visu pušu interesēs ir, lai Luka Dončičs spēlētu Slovēnijas izlasē Pasaules kausa kvalifikācijā un Eiropas čempionātā Vācijā, taču esošā situācija noteikti nav normāla," piebilda KZS ģenerālsekretārs.

Iespējams, ka Dončiča apdrošināšana būs vēl lielāka nekā 100 tūkstoši ASV dolāru. Atgādinām, ka 2017. gadā Kristapa Porziņģa apdrošināšana no Latvijas valsts budžeta izmaksāja aptuveni 123 tūkstošus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu