"Rimi Saulkrastu kokteilī" 3x3 basketbolā startēs arī olimpiskie čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga" spēlētāji Agnis Čavars (no kreisās), Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis, spēlētāji Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks pēc preses konferences, kurā informēja par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm.
Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga" spēlētāji Agnis Čavars (no kreisās), Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, komandas galvenais treneris Raimonds Feldmanis, spēlētāji Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks pēc preses konferences, kurā informēja par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šīs nedēļas nogalē Saulkrastu brīvdabas estrādē "Rimi Saulkrastu kokteilī" 3x3 basketbolā piedalīsies arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Agnis Čavars, informēja sacensību organizatori.

Turnīrs Saulkrastos kļūs par vienīgajām sacensībām šovasar Latvijā, kurās spēlēs Lasmanis.

Kā ziņots, viņš ir parakstījis līgumu ar ASV profesionālajā strītbola līgas "Big3" klubu "Aliens", bet "Rīga" komandas sastāvā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūrē iesaistīsies tikai rudenī.

"Rimi Saulkrastu kokteilī" Lasmanis spēlēs kopā ar Miezi, Čavaru un Artūru Strēlnieku. Latvijas 3x3 basketbolisti ne tikai dosies laukumā, bet arī tiksies ar līdzjutējiem "William Hill" organizētajā "Meet & Greet" pasākumā 11.jūnijā plkst.17 turpat līdzās maču norises vietai.

Plānots, ka Lasmanis pēc dalības "Rimi Saulkrastu kokteilī" dosies uz ASV, lai debitētu "Big 3" līgā, bet pēc tam atgriezīsies Eiropā, lai pārstāvētu Latvijas 3x3 basketbola izlasi Pasaules kausa turnīrā Beļģijā no 21.līdz 26.jūnijam.

Sacensībās Saulkrastos 11. un 12.jūnijā piedalīsies arī basketbola amatieri un entuziasti. Paralēli notiks arī mači trijās vecuma grupās jauniešiem un bērniem - U-18, U-14 un U-12. Komandu pieteikšanās turpinās.

Latvijas 3x3 basketbola kausa izcīņas "Open Men" turnīrā tiks izcīnītas divas ceļazīmes uz "Open" sērijas finālturnīru 6. un 7.augustā Ventspilī, lai sacenstos par vietu FIBA Pasaules tūres Utrehtas (Nīderlandes) posmā, kā arī 2500 eiro lielais naudas balvu fonds. To sadalīs labākās trīs komandas.

Atbilstoši FIBA rangam Saulkrastu turnīrā ar pirmo numuru izlikts "Rīgas" kvartets, bet favorītu pulkā ir arī divas no citu valstu komandām. Ar otro numuru pašreiz turnīrā izlikta Lietuvas komanda "Marijampole Mantinga", kuras visiem spēlētājiem ir FIBA Pasaules tūres pieredze. Ar ceturto numuru izliktais Ukrainas kvartets "Ukraine-Kelts" savu meistarību apliecināja Latvijas kausa iepriekšējā posmā Madonā, izcīnot pirmo vietu un ceļazīmi uz finālu Ventspilī. Favorītu pulkā ir arī jaunizveidotais latviešu kvartets "Nekas", kuru pārstāvēs 3x3 basketbolā labi pazīstamie Toms Ķēdis, Elvijs Frīdenbergs, Reinis Otersons un Jānis Dumburs.

Kopumā turnīrā piedalīsies 16 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Sestdien, 11.jūnijā no plkst.14 līdz plkst.19 notiks apakšgrupu spēles, bet svētdien, 12.jūnijā no plkst.13 labākās astoņas vienības turpinās cīņu par uzvaru. Fināls plānots plkst.15.40.

No centrālā laukuma notiks visu spēļu tiešraide Latvijas Basketbola savienības (LBS) "YouTube" kanālā.

Paralēli "Open Men" grupai notiks spēles trijās vecuma grupās.

"Būvuzņēmums Restaurators" U-18 grupas tūres pirmais posms notiks tieši Saulkrastos. Maču sākums sestdien, 11jūnijā plkst.11. Nākamie divi posmi notiks jūlijā Rīgā, bet 7.augustā Ventspilī kopvērtējuma astoņas labākās vienības cīnīsies par apmaksātu braucienu uz starptautisko 3x3 basketbola turnīru Ķelnē, Vācijā.

Svētdien, 12.jūnijā notiks arī U-12 un U-14 grupu turnīri, cīnoties par "Rimi" nodrošināto 500 eiro vērto balvu katrā no tām. U-12 grupas spēlētāji cīņas uzsāks plkst.11, bet U-14 grupa - plkst.16.

"Open Men" un U-18 grupā komandas var pieteikt līdz piektdienas plkst. 17, bet U-14 un U-12 grupās - līdz sestdienas plkst.17. Katrā grupā noteikts dalībnieku limits, tādēļ pieteikšanās var tikt pārtraukta pirms noteiktās pieteikšanās laika beigām.

"Rimi Saulkrastu kokteili" organizē basketbola klubs "Varenie runči" kopā ar "Saulkrastu kokteiļa" dibinātāju un galveno organizatoru Andri Vanagu, sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) un sporta menedžeri Edgaru Buļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu