Kazakevičs: Diezgan labi esam izpētījuši Moldovas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas un Moldovas futbola izlases piektdienas UEFA Nāciju līgas mačā, salīdzinot ar pirmajiem diviem mačiem, spēlēs aktīvāk un būs laba cīņa par iniciatīvu, ceturtdien notikušajā pirmsspēles preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Mačs "Zimbru" stadionā Kišiņevā sāks plkst.19, tiešraidē to translējot platformai "Viaplay".

Latvijas futbolisti pirmās divas Nāciju līgas spēles aizvadīja mājās, ar 3:0 pārspējot Andoru un ar 1:0 uzvarot Lihtenšteinu. Moldova tikmēr izbraukumā ar 2:0 uzveica Lihtenšteinu un cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru.

"Diezgan labi esam izpētījuši Moldovas izlasi, pēdējā pusgada laikā klātienē esam redzējuši trīs spēles. Redzams, ka pie jaunā trenera Moldovas izlase ir pamainījusies gan stilistiski, gan kvalitatīvi. Pārspēlē pret Kazahstānu komanda parādīja labu sniegumu, spēlēja agresīvi. Nopietni gatavojamies spēlei. Saprotam, ko gaidīt. Rīt tiksies spēkos aptuveni līdzvērtīgas komandas, tā ka gaidām interesantu spēli," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Kazakevičs arī uzsvēra, ka viņam ir pozitīva pieredze, spēlējot Moldovā, jo viņš šeit aizvadīja labu maču, kad bija pie U-21 valstsvienības stūres.

"Pirmajās divās jūnija spēlēs abām komandām nācās spēlēt pret pretiniekiem, kas tendēti uz aizsardzības futbolu. Rīt būs citi izaicinājumi. Domāju, rīt abu komandu izpildījumā spēle būs aktīvāka, būs laba cīņa par iniciatīvu. Diez vai kāda komanda atdos pretiniekiem bumbu. Cik redzu, arī laukuma kvalitāte ir ļoti laba, un tas, domāju, ļaus vēl vairāk kombinēt un parādīt kvalitatīvu sniegumu," stāstīja treneris.

"Domāju, rītdienas mačā abas komandas cīnīsies tikai par uzvaru. Ir par agru rēķināt stratēģiju, domāju, viss turnīrā izšķirsies septembrī. Rīt cīnīsimies par uzvaru. Bet es nesteigšos ar turnīra kopējo stratēģiju. Esam apņēmības pilni cīnīties par uzvaru," turpināja Kazakevičs.

Viņaprāt, Moldovas izlase kopumā spēcīga ar to, ka tai ir sabalansēts sastāvs, ir pieredzējuši centra aizsargi, ir uzbrucējs, kurš sagādā daudz problēmu.

"Nevaru nosaukt vienu spēlētāju, no kura būtu atkarīgs mača liktenis. Jā, ir spēlētāji, kuri ir līderi un varbūt izceļas nedaudz vairāk - tas pats Rjabčuks, Nikolaesku. Taču kopumā komanda ir spēcīgāka kā komanda," teica Kazakevičs.

Latvijas izlases uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks pilnībā piekrita Kazakevičam par Moldovas izlases raksturojumu.

"Pirms spēles, godīgi sakot, neko daudz nezināju par Moldovu, bet mums ir labi sagatavots video materiāls par Moldovas izlasi, un tagad spēlētāji labi saprot, kādā stilā jāspēlē pret šo komandu. Moldovai ir gari un pieredzējuši centra aizsargi, kuri spēlē diezgan stabili. Ir uzbrucējs, devītais numurs, kurš sagādā problēma. Ir viens pussargs, kurš mīl spēlēt ar bumbu. Bet spēcīgā puse pretiniekiem ir komandas spēle," stāstīja Ikaunieks.

Pēc pirmās spēles bijušas tikai trīs dienas, lai atjaunotos, šoreiz - četras. Ikaunieks jūtoties labi, nav ne muskuļu traumu, ne kādu citu problēmu. Tāpat netraucējot arī karstums.

"Somijā man laikam bišķiņ vēsāks ir. Bet vakardienas vakara treniņā jutos labi. Nebija ne dedzinoša saule, ne kas cits. Manuprāt, tieši tāds laiks ir piemērots futbola spēlēšanai," atzina futbolists.

Pēc divām spēlēm Latvijai ir seši punkti, Moldovai - četri, Andorai - viens, bet Lihtenšteina ir bešā.

Otrdien Latvijas futbolisti vasaras spēļu ciklu noslēgs ar maču Lihtenšteinā. Septembrī vispirms būs mačs mājās ar Moldovu, bet pēc tam izbraukuma spēle Andorā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu