Foto ⟩ Kazakevičs: Pēc iegūtā pārsvara gaidījām vēl kādus vārtus

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas D līgas ceturtajā mačā bija labāka par savu pretinieci Lihtenšteinu visās spēles komponentēs, pēcspēles preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvija viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Lihtenšteinu, šo pretinieci pārspējot otro reizi šajā ciklā. Latvijas futbola izlase nav zaudējusi astoņās spēlēs pēc kārtas, kas ir garākā sērija kopš neatkarības atjaunošanas un atkārtots valstsvienības rekords.

Latvijas izlases labā abus vārtus guva Vladislavs Gukovskis, kurš šajā Nāciju līgas sezonā izcēlies ar četriem rezultatīviem sitieniem. Divus vārtus viņš guva arī spēlē Moldovā.

"Šodien bija jūtams mūsu komandas pārsvars, bijām labāki visās spēles komponentēs. Mūsu pluss bija labāka fiziskā kondīcija tik garā spēļu ciklā. Redzējām, ka pretiniekam šodien klājās grūtāk, jo Lihtenšteina nebija fiziski tik izturīga kā pirmajā spēlē Rīgā. Šeit bija arī labāka laukuma kvalitāte, kas mums ļāva vairāk spēlēt ar bumbu," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Latvijas izlase spēles sākumu gaidījusi grūtāku, jo pretinieks tika līdzi, darbojās mobili un agresīvi. Kazakevičs stāstīja, ka, tiklīdz Latvijas futbolistiem parādījās brīvākas zonas un pretinieki vairs nepaguva viens otru piesegt, radās iespējas.

"Pēc iegūtā pārsvara gaidījām vēl kādus vārtus, iespējas tam bija, tomēr kopumā mēs visu spēli kontrolējām. Otrajā puslaikā spēlējām kontrolētāku futbolu, lai nedotu pretiniekam iespējas, tomēr turpinājām meklēt variantus uzbrukumā. Tāpēc arī laukumā laidām svaigus uzbrukuma grupas spēlētājus, lai turpinātu spēlēt ar augstu presingu. Centāmies nospēlēt drošāk," skaidroja treneris.

Latvijas izlase maču sāka tādā pašā sastāvā, kā pirms četrām dienām Moldovā. Šajā vasaras spēļu ciklā Kazakevičs neveica daudz rotāciju starta vienpadsmitniekos.

"Pirms pēdējās spēles iekšēji bija liela diskusija par sākumsastāva izvēli - veikt masīvāku rotāciju un paļauties uz svaigākiem spēlētājiem vai dot iespēju sastāvam, kas aizvadīja ļoti labu iepriekšējo spēli, sajūtot uzvaras emocijas pret spēcīgu pretinieku. Izšķirošais moments bija tajā, ka redzējām veiksmīgu spēlētāju atjaunošanos. Visi bija gatavi spēlei," uzsvēra Kazakevičs.

Latvijas izlase šo ciklu noslēgs septembrī, kad mājās tiksies ar Moldovu un viesos spēkosies ar Andoru.

Foto: UEFA Nāciju līgas spēle: Latvija - Lihtenšteina

"Esmu priecīgs par uzvaru, jo iet no spēles uz spēli nebija tik viegli. Būs daudz analizējamā, lai mēs kļūtu spēcīgāki, bet šovakar gribu apsveikt komandu un līdzjutējus. Spēles nebija vieglas, tās prasīja daudz emociju un spēka. Puiši ir malači, izcīnot uzvaras dažādās situācijās un dažādos veidos. Ir izdevies lielisks cikla sākums, bet priekšā vēl ir darbs septembrī, kuru ceram pie kupla līdzjutēju skaita pabeigt," stāstīja Kazakevičs.

Pirms tam otrdien Moldova mājās ar 2:1 (1:1) uzvarēja Andoru, tādējādi Latvija šodien arī uzvaras gadījumā vēl nenodrošināja vietu C līgā.

Pēc četrām spēlēm grupā pārliecinoša līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem ir Latvija, septiņus punktus guvusi Moldova, četrus - Andora, bet Lihtenšteina ir bešā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu