Lomažs: Sagaidu pilnas tribīnes un labu atmosfēru

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: Paula Čurkste/LETA

2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu Latvijas basketbola izlases rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs par līdera lomu valstsvienībā daudz nedomā un spēlē tik, cik treneris uzticas, sarunā ar žurnālistiem pauda aizsargs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā 30. jūnijā "Arēnā Rīga" uzņems Serbiju un 3. jūlijā Levicē viesosies pie Slovākijas. Gatavojoties šīm spēlēm, Latvijas valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Lietuvas izlasi, 22. jūnijā dienvidu kaimiņus uzņemot savā laukumā.

"Sagaidu pilnas tribīnes un labu atmosfēru, taču pārbaudes mačos uzvaras laikam nav tas pats svarīgākais. Pret Serbiju gribētu tā, ka pēc mača, ieejot ģērbtuvē, ir sajūta, ka esmu atdevis sevi visu. Arī mačs pret Slovākiju ir svarīgs, tomēr tagad visi gatavojas spēlei ar Serbiju un cenšas uzņemt optimālo formu," stāstīja basketbolists.

Pirmajās četrās spēlēs Lomažs vidēji mačā guvis 22,3 punktus un ir piektais rezultatīvākais spēlētājs šajā ciklā. Valdemārpilietis spēlējis nozīmīgu lomu Latvijas izlases izcīnītajās trīs uzvarās.

"Par to daudz nedomāju, eju laukumā un spēlēju, cik man treneris ļauj un uzticas. Viņa vadībā esmu ieguvis pārliecību. Nesēžu vienkārši un nedomāju: "Es esmu līderis un man jādara tas, tas un tas...". To slogu nolieku malā, eju un spēlēju, nebaidos uzņemties. Man tas patīk un līdz šim arī ir izdevies, ceru, tā būs arī turpmāk," uzsvēra Lomažs.

Cikla sākumā Latvija novembrī Belgradā vētrainā mačā pēdējās sekundēs ar 100:101 zaudēja Serbijai. Lomažs uzsvēra, ka par rezultativitāti svarīgāks ir mača iznākums.

"Rezultāts var būt arī 52:50, galvenais, lai mēs uzvaram. Skatītāji noteikti ir priecīgi par rezultatīvām spēlēm, taču galvenais ir uzvara," teica basketbolists.

Lomažs šo sezonu pavadīja Turcijas komandā Denizli "Yukatel Merkezefend", superlīgā 30 mačos vidēji 34 minūtēs izceļoties ar 14,9 punktiem, 4,1 rezultatīvu piespēli un 2,3 atlēkušajām bumbām. Vienība sezonu noslēdza 14.vietā jeb trešajā no beigām.

"Komandai gāja grūti, pašam - labi. Individuāli viss bija kārtība, bet gribēju ko vairāk sasniegt kopā ar komandu. Mūsu līmeņa komandām katrā spēlē izšķirošo lomu spēlēja turku basketbolisti," stāstīja Lomažs.

Stāstot par nākotnes plāniem, Lomažs runāja izvairīgi, taču piedāvājumi basketbolistam ir un sarunas notiekot.

"Ceru, ka tuvākajā laikā kaut kas noskaidrosies," teica Lomažs, piebilstot, ka labprāt turpinātu spēlēt Turcijā, jo tur ir augsta līmeņa čempionāts.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu viesos pret Serbiju. Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē, kurā Latvija uzņems Serbiju, izšķirsies, kura komanda grupā ieņems pirmo vietu.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu